hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Nincs számukra hely? – E heti köszöntőnk

Drámai nyilatkozatot tett egy francia rabbi a választáson történt radikális baloldali előretörést látva: nincs helye már a zsidóságnak szerinte Franciaországban, a fiatalok, ha tehetik, költözzenek Izraelbe.

Egy árnyékkabinet tarthatja hatalomban Joe Bident

Értetlenül áll az amerikai közvélemény és a nemzetközi közösség is azzal kap­csolatban, hogy Joe Biden a nyilvánvaló fizikai és mentális hanyatlása ellenére ragaszkodik a hivatalához.

Aggasztó jövővel néznek szembe a zsidó közösségek a brit és francia választások után

A franciaországi és a brit parlamenti választások eredményei kellemetlen jövőt vetítenek előre a helyi zsidó közösségek számára, akik különösen október 7-e óta egyre növekvő mértékű és brutalitású antiszemita támadásokat kell, hogy elszenvedjenek.

Belföld

Gyermekvadászat Norvégiában: Az LMBTQ-jogok felülírják a gyerekek jogait

Egy vállaltan meleg magyar üzletember nemrég közhírré tette: mivel itthon nehéz örökbe fogadni, ő és párja Norvégiában szereztek gyereket maguknak. Most egy magyar dokumentumfilm dolgozta fel a régóta ismert témát, hogy a skandináv országban gyerekek sokaságát emelik ki jogsértő módon a családjukból, hogy aztán meleg pároknak adják őket örökbe.

Hova vezet Orbán Viktor békemissziója?

Hatalmas fordulatszámra kapcsolt a magyar soros EU-elnökség átvételét követően Orbán Viktor. Miközben a Fidesz által is gründolt Patrióták Európáért frakció a harmadik legnagyobb pártcsalád lett az Európai Parlamentben, a miniszterelnök „békemisszióba” kezdett, sorra látogatva az ukrán–orosz háborúban valamiféleképpen érintett nemzetközi nagyhatalmak vezetőit. Ezzel Brüsszelben igencsak kiverte a biztosítékot.

Hit és értékek

Ördög a sorok között

Verba volant, scripta manent – ki ne ismerné e latin mondást: „a szó elszáll, az írás megmarad”. A Titus császárnak tulajdonított szólás az írásbeliség maradandóságát és megbízhatóságát fejezi ki. Nem véletlenül az irodalom terén kezdődött meg a Sátán kultuszának kiépítése hosszú évszázadok alatt, eleinte rejtett, később egyre nyíltabb formában.

HÁTTÉR

Az olimpiai játékok szellemi háttere

A hamarosan induló párizsi olimpia a 33. lesz a játékok újkori történetében. Bár ma elsősorban sporteseményként tartjuk nyilván a négyévente megrendezett viadalt, újjáélesztője, Pierre de Coubertin báró eredeti szándéka szerint nem mentes mögöttes kultikus ideológiáktól, mint ahogy az ókorban is volt vallásos tartalma.

Hódít a fiatalságkultusz

A globális népesség gyors öregedésével ellentétes irányú folyamatként a fiatalsággal szembeni elfogultságunk a megszállottságig fokozódott. Az idősekről nem szeretünk tudomást venni, rendszeresen sérelmezik is, hogy „láthatatlannak érzik magukat”.

Veszélyben a vallásszabadság a szabadság hazájában

Az amerikai keresztények negyede érzi úgy, hogy van oka aggódni a vallásszabadságot illetően. Ezt tartják a bevándorlás, a nemzeti szuverenitás és az abortusz mellett a legfontosabb kérdésnek a választások előtt egy nemrégiben készült felmérés szerint.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!