Aktuálishetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Miért támogatja kevesebb keresztény Trumpot, mint korábban?

Talán a finisébe érkezett amerikai kampány eddigi legnagyobb „októberi meglepetését” jelenti az a lapzártánkkor megjelent tanulmány, amely szerint több millió keresztény szavazó maradhat távol az elnökválasztástól, ami elsősorban Donald Trump számára jelent rossz hírt.

Szokatlanul sűrű hurrikánszezon lepte meg Amerikát

Veterán hurrikánkutatók szerint életük legfurcsább viharszezonja tépázza az Egyesült Államokat, szeptember 26. és október 6. között több mint kétszer annyi hurrikán pusztított, mint a megszokott, Florida pedig száz éve nem látott erősségű, halálos viharral nézett farkasszemet, mely elől több mint egymillió ember menekült el.

Belföld

300 baba vár a csodára

A kórházban hagyott újszülöttek száma megnőtt, s a helyzetük meglehetősen kilátástalan. Kevesen adhatók örökbe, a babák többségét sem családjában, sem csecsemőotthonban, sem nevelőszülőnél, sem örökbefogadónál nem lehet elhelyezni, így hetekig, hosszú hónapokig a kórházban ragadhatnak. A fő ok a csecsemőkre szakosodott nevelőszülők hiánya.

Szüreti HETEK - E heti köszöntőnk

Kedves Olvasók!  Mindenekelőtt szeretnénk megköszönni, hogy hétről hétre, napról napra követik a Hetek tartalmait a különböző felületeinken.

Hit és értékek

Az év legszentebb napjai és a háborúk tanulsága

Történelmi kürtzengés a Templom-hegyen, többfrontossá alakuló háború és széles körű istenkeresés jelzi: közel lehet már  a prófétai beteljesedés. Az idén 12-ére eső engesztelés napja 3,5 évezrede a zsidóság legszentebb napja, egyben a Bibliában  a legkiemelkedőbb ünnepnap. Izraelnek és nekünk is most a legnagyobb kérdés: a megpróbáltatások idején kibe vetjük a hitünket?

HÁTTÉR

Túlnőtte magát a konzervatív mozgalom?

A Trump-tábor átalakulóban van 2016-os önmagához képest. Többek között katolikusok, libertáriánusok, az egészségügyi autonómiáért harcolók és háborúellenes baloldaliak befolyást szeretnének a kampányban.

Hányadán áll Izrael Egyiptommal?

Miközben Izraelt illetően a figyelem már áthelyeződött a libanoni és jemeni frontra, Gáza jövője továbbra is óriási kérdés marad, melynek kapcsán megkerülhetetlen Egyiptom szerepe. Márpedig nem egyértelmű, hogy Izraelnek ellensége vagy szövetségese a világ jelenleg legnépesebb arab országa és 15. legerősebb katonai hatalma.

Új drogpolitikára lenne szükség Budapesten

Az elmúlt másfél évtized progresszív drogaktivizmusa 2023 decemberében révbe ért: a főváros elfogadott egy új stratégiát a kábítószerhelyzet kezelésére. A Drogkutató Intézet szerint azonban a terv alapjaiban elhibázott, hiszen mára bebizonyosodott, hogy a liberalizáció elmélyíti a problémát: növeli a szerfogyasztók számát és tönkreteszi a közösségek életét.

A P. Diddy-botránnyal újabb csontvázak esnek ki az amerikai elit szekrényéből

Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell, Harvey Weinstein és R. Kelly. Az elitet mocskos módokon szórakoztató szexragadozók sorához új név csatlakozhat: az őrült partijairól ismert Sean Combs alias Paff Daddy vagy P. Diddy, rapper és zenei producer.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!