De mielőtt adnánk néhány tippet, hogy hova érdemes ellátogatni, lássuk, miért is olyan hasznos nekünk az eper!
Az eper vagy hivatalos nevén szamóca, az egyik legkedveltebb gyümölcsfajta nemcsak hazánkban, de külföldön is. A bogyós gyümölcsnek közel 600 fajtája ismert, és a történelmi források alapján már 2000 éve fogyasztja az emberiség. A különbség az eper és a szamóca között, hogy az eper fán terem, míg a szamóca a földhöz közeli kis bokrokon, de a köznyelvben ma már nem szokás különbséget tenni közöttük.
Magyarországon a hivatalos becslések szerint közel 800-900 hektár szamócatermő terület van. Az idei termés a magyar gazdák számára nagyon kedvezően alakult, így az elmúlt hetekben javában megindult az árusítás. Habár a termelők szerint a gondozási költség emelkedett idén, a termés sokkal több lett, mint a tavalyi évben, így az előző évhez képest nem kellett drasztikusan árat emelni. A hivatalos eperszezon május közepétől indul és általában 4 hétig tart. Ebben az időszakban már rendkívül ízletes, érett gyümölcsöket kaphatunk a boltokban és az árusoknál is.