Fügekrémleves kecskesajthabbal
Hozzávalók: 40 dkg (2 csomag) aszalt füge, 1,5 l víz, 3 dl tejszín, 1 rúd fahéj, 2 szelet citromkarika, méz, csipet tengeri só
A habhoz: 6 dkg natúr kecskesajtkrém, 2 dl tejszín, habszifon
A fügét a fahéjrúddal, a citromkarikákkal, a mézzel, csipet sóval puhulásig főzöm. Ha megfőtt, a fahéjrudat és a citromot eltávolítom, a fügét a lével összeturmixolom. Hozzákeverem a tejszínt, ha nem elég édes, mézzel édesítem. A habhoz a sajtkrémet botmixer segítségével egyneművé keverem a tejszínnel, habszifonba töltöm. Tálalásig hűtőbe teszem.
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »