hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ünnepi ízharmónia

2007. 12. 26.
Kacsamájhab pirítóson tálalvaHozzávalók: 30 dkg hízott kacsamáj (pecsenyekacsamáj is megfelel), 1 dl konyak, 1 dl tejszín+1 dl tejszínhab, 1 kis fej hagyma, 1 ek. mustár, 2 ek. vaj, 1,5 dkg zselatinpor, só

Elkészítése: A megtisztított májat hűtőben egy napon át érleljük a
konyakban. Másnap lecsepegtetjük, felszeleteljük, és a vajon rózsaszínűre
sütjük. Ha kihűlt, az apróra vágott hagymával, mustárral, sóval és fél dl
tejszínnel összeturmixoljuk. A másik fél dl tejszínt felmelegítjük, és feloldjuk
benne a zselatint, amit, ha kissé kihűlt, hozzákeverünk a májas masszához, majd
óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot is. Folpackkal bélelt őzgerincformába
töltjük, és dermedésig hűtjük. Pirítóssal tálaljuk.

Gesztenyekrémleves erdei gombával

Hozzávalók: 1 csomag natúr gesztenyemassza, 1 kis fej hagyma, 5 dkg
szárított erdei gomba, kb. 10 szem pucolt, főtt gesztenye, 2 ek. vaj,

1 liter húsleves (húsleveskockát is használhatunk), 2 dl tejszín, 1
tojássárgája, só, bors

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!