Elkészítése: A megtisztított májat hűtőben egy napon át érleljük a
konyakban. Másnap lecsepegtetjük, felszeleteljük, és a vajon rózsaszínűre
sütjük. Ha kihűlt, az apróra vágott hagymával, mustárral, sóval és fél dl
tejszínnel összeturmixoljuk. A másik fél dl tejszínt felmelegítjük, és feloldjuk
benne a zselatint, amit, ha kissé kihűlt, hozzákeverünk a májas masszához, majd
óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot is. Folpackkal bélelt őzgerincformába
töltjük, és dermedésig hűtjük. Pirítóssal tálaljuk.
Gesztenyekrémleves erdei gombával
Hozzávalók: 1 csomag natúr gesztenyemassza, 1 kis fej hagyma, 5 dkg
szárított erdei gomba, kb. 10 szem pucolt, főtt gesztenye, 2 ek. vaj,
1 liter húsleves (húsleveskockát is használhatunk), 2 dl tejszín, 1
tojássárgája, só, bors
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »