hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Verebélyi galuska
Recept

2006. 12. 05.
Ezúttal a reformkonyha-elleneseknek kedvezünk – íme egy télies, rendkívül ízletes étel a „paraszti” eledelek kedvelőinek.

Hozzávalók: 20 dkg tehéntúró, 20 dkg liszt, 2 tojás, 4 evőkanál olaj, 2 szál
póréhagyma (vagy 4 csomag újhagyma), 1 dl tejföl, só. Az áttört túrót a
liszttel, tojásokkal, csipetnyi sóval összedolgozzuk, fél órát pihentetjük, majd
sós, lobogó vízben kifőzzük galuskának.

A felkarikázott hagymát olajon megpirítjuk, majd egy nagykanálnyit belőle egy
tűzálló tál aljára terítünk. Erre egy réteg leszűrt galuska kerül, s így
folytatjuk a rétegezést úgy, hogy a tetejére is hagyma kerüljön.

A tetejét meglocsoljuk tejföllel, és forró sütőben átsütjük, de nem pirítjuk
meg. Paradicsommal vagy fejes salátával tálaljuk.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!