Hozzávalók: fél pohár joghurt, fél pohár tejföl, 1
közepes salátauborka, 4-5 gerezd fokhagyma, egy ek olívaolaj, pár csepp
citromlé, só, bors.
A hámozott uborkát durvára lereszeljük, és kinyomjuk. A joghurtot és a tejfölt
egy tálba tesszük, hozzáadjuk az uborkát, az átnyomott fokhagymát, és jól
elkeverjük. Utána hozzákeverjük az olajat, kevés citromlevet, sót, borsot. Hűtve
tálaljuk, húsokkal, hallal is kínálhatjuk.
Hozzávalók a második verzióhoz: fél kg uborka, fél
liter sűrű joghurt, 1 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomó kapor, 2-3 ek ecet,
fél mk só.
Az olajat, a joghurtot, az ecetet, az apróra vágott kaprot, a vékonyra felszelt
fokhagymát, a sót és a borsot kikeverjük. Az uborkát kockára vágjuk, és leöntjük
a salátaöntettel. Olajbogyóval díszíthetjük, hűtve tálaljuk pirított kenyérrel.
Egy századot látott megtörténni
Beszélgetés a 100 éves Bakó Ferenccel »
Ősi ünnep új ruhában: a Valentin-nap másfél évezredes története
A népszerű ünnep a pogány Római Birodalom Lupercaliájára vezethető vissza »
Magyar hősök, zsidó túlélők: drámai holokauszt-történetek
Akik elmondják az elmondhatatlant »