hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tzatziki
Recept

2006. 10. 11.
A fokhagymás-joghurtos uborkasaláta az egyik legnépszerűbb görög étvágygerjesztő: ez a saláta annál finomabb, minél többet – de minimum négy órát – pihen a hűtőszekrényben, míg az ízek teljesen összeérnek. Minimum kétféleképpen készíthetjük, íme az első variáció:

Hozzávalók: fél pohár joghurt, fél pohár tejföl, 1
közepes salátauborka, 4-5 gerezd fokhagyma, egy ek olívaolaj, pár csepp
citromlé, só, bors.

A hámozott uborkát durvára lereszeljük, és kinyomjuk. A joghurtot és a tejfölt
egy tálba tesszük, hozzáadjuk az uborkát, az átnyomott fokhagymát, és jól
elkeverjük. Utána hozzákeverjük az olajat, kevés citromlevet, sót, borsot. Hűtve
tálaljuk, húsokkal, hallal is kínálhatjuk.

Hozzávalók a második verzióhoz: fél kg uborka, fél
liter sűrű joghurt, 1 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomó kapor, 2-3 ek ecet,


fél mk só.

Az olajat, a joghurtot, az ecetet, az apróra vágott kaprot, a vékonyra felszelt
fokhagymát, a sót és a borsot kikeverjük. Az uborkát kockára vágjuk, és leöntjük
a salátaöntettel. Olajbogyóval díszíthetjük, hűtve tálaljuk pirított kenyérrel.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!