A homoktövist a gyümölcstermő, valamint a gyógy- és a fűszernövények közé egyaránt besorolják. A belőle készült termékek úgynevezett „biokorrekciót” végeznek: pótolják szervezetünk szükségletét bioflavonoidokból, zsírban és vízben oldható vitaminokból, ásványi anyagokból, diétás rostokból és más bioaktív anyagokból. Mindezt komplex, jól felszívódó, természetes étrend-kiegészítő formájában.
Egyes szakirodalmi adatok szerint a homoktövis hatóanyagai gátolják a daganatok növekedését, ezenkívül gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatásúak, javítják a szívműködést, védik a májat, erősítik az immunrendszert, valamint elősegítik a seb hámosodását, ennek következtében meggyorsítják a sebgyógyulást.
A növény részeiből származó értékes alapanyagok hasznosítása egy csaknem hulladékmentes feldolgozási technológia révén válik lehetővé. A bogyóból kivont gyümölcslé kissé kesernyés, de rendkívül tápláló ital, ezért dietetikai szempontból jól alkalmazható: étvágyserkentőként az étvágytalan és a daganatos betegeknél. A homoktövisnek a termését és a levelét, valamint a magból kinyerhető olaját használják gyógyászati célokra. Termése augusztus elejétől szeptember végéig érik be. Dércsípetten édessé válik az amúgy kesernyés, savanykás gyümölcs.
A szellem erejével: az okkultizmus harca a kereszténységgel
Mítoszoktól, misztériumoktól és babonaságoktól sűrűn átszőtt szellemi-vallási közegbe robbant bele a kereszténység »
Pünkösd után: a karizmák titkai
Hogyan alakult a Szentlélek ajándékainak megítélése az elmúlt 2 ezer évben »
Nők a pünkösdi mozgalomban
Növekvő szerepvállalás és alakuló trendek az Egyházban »