2022 nagy túlélői: tengeren, vadonban és levegőben is életben maradtak
2022 nagy túlélői: tengeren, vadonban és levegőben is életben maradtak

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 12. 23.
Idén több olyan történet is napvilágot látott, melyekben hétköznapi emberek extrém szituációkba kerültek, az életük is veszélybe került, de csodás módon megmenekültek, több alkalommal a hitüknek köszönhetően. A következő összeállítás 2022 nagy túlélőit mutatja be.

Utazás a kormánylapáton

Tizenegy napig tartott annak a három nigériai férfinek a megpróbáltatása, akik egy tanker kormánylapátján utaztak egészen Spanyolországig, egy jobb élet reményében. A hajmeresztő „mutatványt” mindhárman túlélték, csak mérsékelt kiszáradás miatt kerültek kórházba.

Sodródás az Atlanti-óceánon egy kutya társaságában

Két férfi tíz napig sodródott az Atlanti-óceánon az egyikük kutyájával együtt, és túlélték a hatalmas vihar, a tízméteres hullámok és műszaki hibák ellenére is. Az egyik férfi és a segítségükre siető hajó kapitánya is imádkozott azért, hogy a történet happy enddel záruljon.

Az elveszett és megtalált kisfiú esete

Valószínűleg senki nem számított arra, hogy élve fog előkerülni az a négyéves kisfiú, aki a montanai vadonban töltött két napot teljesen egyedül. Ryker Webb csodával határos módon előkerült, és azon kívül, hogy éhes volt és fázott, nem esett baja.

Egész napos küzdelem a cunami után

Egy tongai férfi 27 órán át küzdött a túlélésért a tengeren, miután egy vulkánkitörés utáni óriási cunami elsodorta. Lisala Folau több mint 7 kilométert úszott, és a cunami után 27 órával ért partot. Rendkívüli teljesítménye miatt kapta meg az „igazi Aquaman” becenevet.

Luxushajóról a tengerbe zuhanva

Elképesztő élni akarásról tett tanúbizonyságot az a 28 éves amerikai férfi, aki kizuhant egy luxushajóból, és csaknem 20 órát úszott a tengerben. James Michael Grimes-nak a hite adott erőt a túlélésre, és meg sem fordult a fejében, hogy feladja a reményt. A férfit mentőcsapatok megtalálták, és nem esett baja azon kívül, hogy nagyon kimerült, kisebesedett a bőre, és 9 kilót fogyott.

Egy sodródó focilabdába kapaszkodott a tengeren

Egy észak-macedón férfi egy félig felfújt focilabdának köszönheti az életét. Egy erős áramlat a tengerpartról a nyílt tengerre sodorta a férfit, aki 18 órán át hánykolódott a tengeren, egy arra úszó focilabdába kapaszkodva, mielőtt megtalálták a mentőcsapatok.

Az utas, aki a pilóta helyett landolt

Minden bizonnyal sokkoló volt a felismerés egy kisrepülő amerikai utasának, hogy neki kell landolnia a géppel, miután a pilóta rosszul lett útközben. Az orvosi vészhelyzet miatt a repülési tapasztalattal nem rendelkező utas vette át a Cessna irányítását, majd a légiirányítók szóbeli utasításai alapján sikerült úgy landolnia a géppel, hogy személyi sérülés nem történt, és a repülőben sem keletkezett kár.

Hajótörött tini mentett meg egy csecsemőt a tengeren

Hősként ünnepelték azt a togói tinédzsert, aki először hajótörést szenvedett a Földközi-tengeren az olasz partoktól nem messze, majd megmentette egy csecsemő életét, aki a hajótörés következtében a vízbe esett, és sodródott. A fiatalnak sikerült a babával együtt a víz felszínén maradnia, amíg a mentőcsapatok megérkeztek, így mindketten túlélték az esetet.

A repülő, ami villanypóznába szorult

Túlélte egy kisrepülő mindhárom utasa és a pilótája, hogy a gépük egy magasfeszültségű villanyvezetéknek ütközött, és órákon keresztül a magasban kellett várakozniuk, hogy kimentsék őket.

Zsoltároskönyve miatt maradt életben

November végén kettős terrortámadás történt Jeruzsálemben, melyek során többen életüket vesztették. Egy 62 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett, de a zsebében hordott zsoltároskönyv megmentette az életét, hiszen a bombából származó repeszek a könyvbe fúródtak a férfi teste helyett.

(Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!