Az, hogy hogyan viszonyul egy család a közös étkezésekhez, sok mindentől függ. Befolyásolják a gyermekkorban látott minták, a tradíciók őrzése vagy éppen elhagyása. Már az egészen kicsik hozzátáplálásának megkezdésekor érdemes bevonni a gyermekeket, hogy ők is az asztaltársaság részei legyenek. Így a család többi tagját látva, korán elsajátíthatják a követendő étkezési szokásokat.
A „családi asztal” jelentheti a lelassulást, megnyugvást, minőségi együttlétet, kommunikációt. A dinamikus hétköznapok miatt sok családban a nagy, közös étkezésekre legjellemzőbb módon hétvégén kerül sor. Nagy terhet róhat a háziasszonyokra hétvégéről hétvégére, hogy mi is kerüljön az asztalra. Célszerű ilyenkor a minél kevesebb időt igénylő, mégis finom, és persze egészséges recepteket alkalmazni.
Jó, ha már hétközben kitaláljuk, mit szeretnénk a családnak kínálni hétvégén, így sok időt megspórolhatunk, hiszen nem aznap kell beszerezni a hozzávalókat; dolgozzunk előre!
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »