Az immunrendszer támogatása nem csupán akkor fontos, amikor egy betolakodó vírus a képbe kerül. Az egészséget szolgáló táplálkozással, megelőzést célzó életmóddal a mindennapokban is rengeteget tehetünk az erős immunitásunkért. Tanácsos erre nem csupán kampányszerűen figyelni, hanem télen mindenképp tudatosan erősíteni, támogatni az ellenálló képességünket.
Ehhez a legkézenfekvőbb lehetőségek közé tartoznak azok az ételek, amelyek szezonálisak és természetes formában magas a tápanyagsűrűségük. A kiegyensúlyozott, változatos étrend mellett a kiegészítő tápanyagok szerepe is jelentősebb a hideg évszakban. Indokolt lehet megfelelően hasznosuló formában legalább magnéziumot, C-vitamint, D3+K2-vitamint pótolni.
A fermentált ételek kitűnő pre- és probiotikus táplálékok, ezen keresztül remek támogatók az egészséges bélflórának. Házilag is készíthetünk fermentált zöldségeket és termelői piacon is hozzájuthatunk a zamatos kovászos uborkához, savanyú káposztához vagy élőflórás tejtermékekhez. Bélflóránk egészséges egyensúlyát elősegítő, úgynevezett rezisztens keményítőben gazdag étel a sushi (a lehűtött főtt rizs révén), az ecetes burgonyasaláta vagy a főzőbanán.
A szellem erejével: az okkultizmus harca a kereszténységgel
Mítoszoktól, misztériumoktól és babonaságoktól sűrűn átszőtt szellemi-vallási közegbe robbant bele a kereszténység »
Pünkösd után: a karizmák titkai
Hogyan alakult a Szentlélek ajándékainak megítélése az elmúlt 2 ezer évben »
Nők a pünkösdi mozgalomban
Növekvő szerepvállalás és alakuló trendek az Egyházban »