A sztárszakács Julia McWilliams néven született 1912. augusztus 15-én Kaliforniában. 1934-ben Massachusettsben történelem szakon szerzett diplomát, majd ezt követően New Yorkban dolgozott egy lakberendezési cég hirdetési osztályán. Huszonnyolc évesen a Vöröskereszt önkéntese volt, majd a Pearl Harbor elleni támadást követően az amerikai tengerészgyalogsághoz jelentkezett szolgálatra, de 188 centiméteres magasságára hivatkozva elutasították. A világháború alatt hírszerzői munkáját Washingtonban kezdte meg, de magas iskolázottságának és rendkívüli gyakorlatiasságának köszönhetően egyre felelősségteljesebb megbízásokat kapott. Többek között Srí Lankán, majd 1945-től Kínában teljesített titkos hírszerzői feladatokat. Itt ismerkedett meg a szintén kémként működő Paul Childdal, akivel a háború végeztével visszatértek Amerikába, és össze is házasodtak.
Párizs és a hivatástudat
A háború után Paul a Külügyminisztériumban kapott állást, majd Párizsba helyezték külszolgálatra. Julia itt döbbent rá igazi hivatására. Első franciaországi vacsorája, a vajban párolt nyelvhal és osztriga egy Loire-völgyi Pouilly-Fumé fehérbor társaságában, olyan mély benyomást tett rá, amelyet még évekkel később is úgy emlegetett, mint egy „lelki-szellemi felébredést”.
Férje biztatására beiratkozott a világhírű Le Cordon Bleu szakácsiskolába, amelyet kiváló eredménnyel végzett el. Fél év elteltével csatlakozott a Cercle des Gourmets-hez (Ínyencnők Köre). Itt ismerkedett meg és kötött barátságot Simone Beckkel és Louisette Bertholle-lal, akik akkoriban amerikaiaknak írtak szakácskönyvet. Beck egyből meglátta Child eltökéltségét és tehetségét, így közreműködését kérte a könyv tökéletesítéséhez. Az elképzelés az volt, hogy a francia receptek teljes mértékben meghonosíthatók legyenek Amerikában, ottani alapanyagok felhasználásával. Közösen hozták létre a L’Ecole des Trois Gourmandes (A három ínyenc iskolája) nevű informális szakácsiskolájukat, amelynek legfőbb célja az volt, hogy Párizsban élő amerikai nőket vezessenek be a francia konyhaművészet rejtelmeibe. Az óráknak Julia konyhája adott otthont.
Egy életre szóló gasztrokaland
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »