Szőlőtermelőnek az a személy minősül, aki 500 négyzetméternél nagyobb szőlőterületet
művel, és nem állít elő bort. Nekik be kell jelentkezniük a vámhatósághoz, pincekönyvet
kell vezetniük, amelybe a termelt és értékesített mennyiséget is fel kell jegyezni.
Szőlőt ezentúl csak borkísérő okmánnyal lehet szállítani.
A bortermelőknek szigorú előírásoknak kell megfelelniük: egyszerűsített adóraktári
engedélyt kell kérniük, és pincekönyvet kell vezetniük. További terhet jelent, hogy
a tárolt és a szállított bor után jövedéki biztosítékot kell letétbe helyezni.
Az üveges és kannás borokon ezentúl zárjegyekkel találkozhatunk. A borzárjegy
palackos kiszerelésnél darabonként 20 forint, kannás kiszerelésnél 600 forint érték?
lesz. Mind a szőlő- mind a bortermelőknek június 30-ig kell jelentkezniük a vámhatóságnál.
A szabályok be nem tartása esetén a szőlő- és bortermelőket komoly bírságok
fenyegetik.
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »