Ám az eseménysorozat zsűrijének nem csupán a megszokott költeményeket kellett végigkóstolniuk. A rendezvény bírói olyan újfajta csokoládékat is teszteltek, amelyek nem fukarkodtak az extremitásokkal sem. Az Ethnic Chocolate cég például a kakaóvaj, zöld tea, valamint csokoládémassza elegyéből összeállított "Zöld"-jére a legbüszkébb, amelynek készítése során ráadásul a veszélyeztetett kakaófajtákat is messzire elkerülik a gyártók. A "legjobb kézi készítés? csokoládé" tavalyi győztese, a Chocolate di Bruco idén a nyertes nassolnivalók fahéjas verzióján dolgozik, de némely gyártó még a cukormentes csokoládé előállításától sem riad vissza. (Newsweek – Meleg Viktória)
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »