Néhány hete ugyanis az amerikai Food and Drug Administration nev? szervezet bizalmat szavazott a magvaknak: azt a határozatot hozta, hogy a dió, a mandula, a földimogyoró, a pisztácia, a pekándió és a mogyoró csomagolóinak fel kell tüntetniük
a címkén, hogy a "tudományos kísérletek alapján feltételezhető – de még nem bizonyított –, hogy napi 45 gramm fogyasztása csökkentheti a szívbetegségek kialakulását" egy teljes kör? diéta részeként. Igaz, a magvaknak magas a zsírtartalmuk, ám telítetlen zsírsavakról lévén szó, összetevőik legnagyobb része egészséges. Ezenkívül a magvak még más értékes tulajdonságokkal is rendelkeznek. A mandulának például magas az étkezési rost, valamint az alfa-tokoferol és az E-vitamin tartalma. Ám a kalória-tartalmuk miatt mégsem megy jól a magvaknak. A napi ajánlott mennyiség legfeljebb egy teli maroknyi
lehet.
(Newsweek – Meleg Viktória)
A szellem erejével: az okkultizmus harca a kereszténységgel
Mítoszoktól, misztériumoktól és babonaságoktól sűrűn átszőtt szellemi-vallási közegbe robbant bele a kereszténység »
Pünkösd után: a karizmák titkai
Hogyan alakult a Szentlélek ajándékainak megítélése az elmúlt 2 ezer évben »
Nők a pünkösdi mozgalomban
Növekvő szerepvállalás és alakuló trendek az Egyházban »