A Symbol hét terme eddig is igyekezett mindenféle különleges igényt
kielégíteni, a most készülő 220 éves pinceéttermet azonban igazi időkapszulának
szánják, ahol könnyen visszareppenhet majd az idelátogató a ház építésének
időszakába. Az egész ház története a 18. század végére nyúlik vissza. Az
épületet 1783-ban egy vízimolnár építette, akinek négy malma is volt a Dunán, az
épületet felújító üzletember a romokban látta meg a lehetőséget. „Azért
szerettem bele a házba, mert számomra gyönyörű volt az utcafrontja, megláttam
benne a csodát. Egy nagyon szép, régi rom műemlékház volt” – emlékszik vissza
Barna úr az első találkozásra a harmadik kerületi épülettel.
Amikor elkezdődött a felújítás, a pincében még állt a víz. A 220 éves pince
azért fontos, mert ez a ház „múzeuma”, amely az épületegyüttes történetének
elejére mutat vissza. A helyreállítás során a pince hetven százalékát el kellett
bontani, majd újraépíteni. Egy pincerész maradt meg eredeti formájában, amit
nagyon elegánsra készítettek el, a tervek szerint ez lesz a ház legértékesebb és
legelegánsabb terme. Az egyik teremben a falra szerelt rekeszpolcokon 720 üveg
borral lesznek körülvéve a vendégek, melyek nem csak díszletnek számítanak,
hanem igény szerint szervírozzák is azokat. Függetlenül attól, hogy csak egy kis
kóstolóra vágyik valaki, ugyanúgy kinyitják a palackot, mintha az egész üveggel
fogyasztana. A 220 éves borospince 220 féle magyar bort kínál a vendégeknek. A
borlapot nagy körültekintéssel állították össze.
A topborászatok közül akad, aki komplett szortimenttel szerepel a borlapon, így
itt megkóstolhatók Malatinszky, Gere vagy akár Seremley borai is. A csúcs
borászatok mellett azonban a feltörekvő pincészetek is megtalálhatók a 220 éves
étteremben, így Sike Tamás terméke is kipróbálható. A borlap összeállítása során
az év borászai előnyt élveztek az ismertség miatt, de mivel nem csak marketing-
szempontok vezérelték az összeállítást, nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a
kevésbé híres, de finom borok is bekerüljenek a repertoárba. A borlap
flexibilis. Ha a vendégek igényt tartanak egy bizonyos fajtára, ami nem szerepel
rajta, azt felveszik a választékba.