hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Húsvét két fogásban

2008. 03. 26.
Mézes-mázas sült sonka sárgarépás burgonyapürével

Hozzávalók: 1,3 kg füstölt sonkadarab (nem kötözött), 2 fej vöröshagyma, 1
fej fokhagyma, kb. 6 szem egész bors, 2 evőkanál méz,

1 evőkanál mustár, 1 dl bor

Elkészítése: A sonkát egy éjszakán át vízben áztatjuk, hogy veszítsen
sótartalmából. Másnap a vizet leöntjük róla, és annyi forró vízben tesszük fel
főni, hogy az bőven ellepje. A főzővízhez adjuk hozzá a megtisztított hagymákat
és a fokhagymát.

Kb. 2 és fél óra alatt puhára főzzük. Ha kihűlt, vegyük ki a főzőléből, és papír
törlőkendővel töröljük szárazra.

A bőrös oldalát 2-3 mm-es vastagságban vágjuk be rácsszerűen, és a húsos oldalát
kenjük be a méz és

a mustár keverékével. Fektessük a sonkát egy magas falú tepsibe, öntsük alá a
bort és előmelegített sütőben süssük 30 percig, majd vegyük ki és kenjük meg a
bőrét is a mézes-mustáros keverékkel, végül süssük addig, míg szép piros színt
nem kap.

A sárgarépás burgonyapüré hozzávalói: 50 dkg burgonya, 40 dkg sárgarépa, 1 nagy
fej vöröshagyma,

1 dl olaj, só

A megtisztított burgonyát és répát kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a megfőtt
répát és a burgonyát, végül egy fakanállal keverjük addig, míg pürét nem kapunk.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!