hetilap

Hetek hetilap vásárlás
RECEPT: Békebeli narancsdzsem

2008. 02. 27.
Az alábbi narancsdzsem – ha nem is héjában, de héjával együtt főzött változata – keserédes ízéhez inkább a kiskanál vagy a vastagon szelt kenyér dukál.

Hozzávalók: 4 narancs, 1 citrom, 2 citrom leve, kb. 50 dkg kristálycukor

Elkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, és héjukat vékonyan lehámozzuk, majd
milliméteres csíkokra metéljük.

A gyümölcsök fehér húsát szintén lehámozzuk, majd kidobjuk. A narancsokat és a
citromot hosszában félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük, magjukat
természetesen kivesszük. A gyümölcshúshoz és a héjhoz annyi vizet öntünk, ami
éppen ellepi, és 20 percen keresztül, kevergetés mellett felforraljuk. Ezután
tetszés szerint, akár 24 óráig is állni hagyjuk. A következő melegítésnél
hozzáadjuk a citromok levét, és 1 kg tiszta gyümölcshöz 40 dkg cukrot számítva
újraforraljuk, most 30 percig. Kisebb üvegekbe töltve száraz dunsztba tesszük.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!