Hozzávalók: 4 narancs, 1 citrom, 2 citrom leve, kb. 50 dkg kristálycukor
Elkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, és héjukat vékonyan lehámozzuk, majd
milliméteres csíkokra metéljük.
A gyümölcsök fehér húsát szintén lehámozzuk, majd kidobjuk. A narancsokat és a
citromot hosszában félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük, magjukat
természetesen kivesszük. A gyümölcshúshoz és a héjhoz annyi vizet öntünk, ami
éppen ellepi, és 20 percen keresztül, kevergetés mellett felforraljuk. Ezután
tetszés szerint, akár 24 óráig is állni hagyjuk. A következő melegítésnél
hozzáadjuk a citromok levét, és 1 kg tiszta gyümölcshöz 40 dkg cukrot számítva
újraforraljuk, most 30 percig. Kisebb üvegekbe töltve száraz dunsztba tesszük.
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »