Idén harmadszor rendezte meg a legjobb hazai éttermek versenyét a
negyedévente angol és magyar nyelven megjelenő kiadvány szakmai gárdája. Mivel
ezúttal az ország bármely pontjáról a legjobb tíz közé lehetett kerülni, a
bíráló bizottság Magyarországon élő külföldi szakemberei és magyar kollegái
jóval nehezebb helyzetben voltak, mint korábban. A valamennyi helyszínről
személyes tapasztalatot gyűjtő grémium a fertőrákosi Ráspi és a veszprémi Villa
Medici éttermeknek is bizalmat szavazott az utolsó fordulóban.
Az idei év tapasztalatai között említhetjük, hogy a magyar tradícióba újat hozó
vagy valamely nemzet konyháját autentikusan képviselő konyhák voltak legnagyobb
hatással a 28 szakemberből álló testületre.
„Arra törekszünk, hogy a vendég érezze: egy harmonikus világba került, ahol egy
nagy csapat tökéletes egységben dolgozik érte”– mondta el lapunknak Cavicchiolo
Giorgio a legjobb magyar étterem séfje, aki a 15 éves gyakorlat számlájára is
írja újabb sikerüket.
Mint mondja, nem azért törekszenek a legjobbat adni, hogy elsők legyenek egy
versenyben, hanem mert szívből kívánják a legnagyobb elismerést: a
maradéktalanul elégedett vendég újbóli visszatérését. Aki ismételten őket
választja, már előre tudja, hogy a Faustos-ban a pincér megannyi apró jelből,
ránézésre a szájíze szerint való falatot fogja ajánlani, és a szakácsok
folyamatosan váratlan megoldásokkal szolgálnak az ízek sokszínű kavalkádjában.
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »