Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg lencse, 8 dkg makaróni, 20 dkg
hosszúszemű rizs, fél dl olívaolaj, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 tk őrölt római
kömény, fél tk frissen őrölt fekete bors, 2 tk só, paradicsomszósz.
Elkészítés: A lencsét átmossuk, és sós vízben (két ujjnyival több víz,
mint lencse) puhára főzzük. Nagy lángon felforraljuk, majd közepes lángon puhára
főzzük a lencsét, ez áztatás nélkül kb. 1/2 órát vesz igénybe. A makarónit is
készre főzzük, tálba tesszük.
A hagymákat félbe, majd nagyon vékony karikákra vágjuk, a felhevített
olívaolajban ropogósra sütjük a hagymaszeleteket, és papírtörlőre szedjük. Az
olajat félretesszük.
Összekeverjük a főtt rizst, lencsét és makarónit, fűszerezzük római köménnyel,
frissen őrölt feketeborssal és sóval. Hozzákeverjük a félretett olíva-olajat és
a sült hagyma negyedét, 7-8 perc alatt összefőzzük, amíg az olajat magába
szívja. Fűszeres paradicsomszósszal és a maradék sült hagymával megszórva
tálaljuk.
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »