hetilap

Hetek hetilap vásárlás
RECEPT: koseri

2008. 01. 09.
A koseri (kushari) egy rendkívül ízletes és laktató arab-egyiptomi gyorsétel, amit a helyi gyorséttermekben óriási fazekakból mernek ki tálkákba.

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg lencse, 8 dkg makaróni, 20 dkg
hosszúszemű rizs, fél dl olívaolaj, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 tk őrölt római
kömény, fél tk frissen őrölt fekete bors, 2 tk só, paradicsomszósz.

Elkészítés: A lencsét átmossuk, és sós vízben (két ujjnyival több víz,
mint lencse) puhára főzzük. Nagy lángon felforraljuk, majd közepes lángon puhára
főzzük a lencsét, ez áztatás nélkül kb. 1/2 órát vesz igénybe. A makarónit is
készre főzzük, tálba tesszük.

A hagymákat félbe, majd nagyon vékony karikákra vágjuk, a felhevített
olívaolajban ropogósra sütjük a hagymaszeleteket, és papírtörlőre szedjük. Az
olajat félretesszük.

Összekeverjük a főtt rizst, lencsét és makarónit, fűszerezzük római köménnyel,
frissen őrölt feketeborssal és sóval. Hozzákeverjük a félretett olíva-olajat és
a sült hagyma negyedét, 7-8 perc alatt összefőzzük, amíg az olajat magába
szívja. Fűszeres paradicsomszósszal és a maradék sült hagymával megszórva
tálaljuk.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!