hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gerslileves
RECEPT

2008. 01. 16.
Nagyon egyszerű és finom levesről van szó. Az előkészítése negyed óra alatt megvan, és maximum egy óra alatt megfő. Egy nap állás után még jobb lesz a leves, mert addigra a gersliből kioldódik a keményítő, amitől rántás nélkül is egy jó sűrű leves kerülhet az asztalunkra.

Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, olaj, 2 szál sárgarépa, 2 szál
fehérrépa, 1 kis karalábé, 2-3 marék gersli (hántolt árpa, árpagyöngy), 1
nagyobbacska füstölt pulykacomb (bármilyen füstölt hús megteszi), zellerzöld,
petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, bors.

Elkészítés: A hagymát üvegesre párolom az olajon, majd rádobom az összes
zöldséget, gerslit, húst. Fűszerezem, és alacsony lángon addig főzöm, amíg a hús
olyan puha lesz, hogy könnyen lefejthető a csontról.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!