Elkészítése: A padlizsánokat mossuk meg alaposan, és töröljük szárazra.
Melegítsük elő a sütőt a legnagyobb fokozaton, és süssük egészen addig a
padlizsánokat, míg héjuk fekete színt nem kap. Mikor a padlizsánok kihűltek,
tisztítsuk meg őket a fekete héjuktól, és helyezzük mindet egy magas falú tálba.
A vöröshagymát és a fokhagymát reszeljük le, és adjuk hozzá a padlizsánhoz. Az
egészet sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk 1 dl olajat és a citromlevet, majd egy
bot-mixer segítségével krémesítjük.
Ha mindezzel megvagyunk, hozzákeverhetjük a majonézt is. Pirítóssal, de sült
húsok mellé köretnek is kiváló.
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »