Elkészítése: A padlizsánokat mossuk meg alaposan, és töröljük szárazra.
Melegítsük elő a sütőt a legnagyobb fokozaton, és süssük egészen addig a
padlizsánokat, míg héjuk fekete színt nem kap. Mikor a padlizsánok kihűltek,
tisztítsuk meg őket a fekete héjuktól, és helyezzük mindet egy magas falú tálba.
A vöröshagymát és a fokhagymát reszeljük le, és adjuk hozzá a padlizsánhoz. Az
egészet sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk 1 dl olajat és a citromlevet, majd egy
bot-mixer segítségével krémesítjük.
Ha mindezzel megvagyunk, hozzákeverhetjük a majonézt is. Pirítóssal, de sült
húsok mellé köretnek is kiváló.
Egy századot látott megtörténni
Beszélgetés a 100 éves Bakó Ferenccel »
Ősi ünnep új ruhában: a Valentin-nap másfél évezredes története
A népszerű ünnep a pogány Római Birodalom Lupercaliájára vezethető vissza »
Magyar hősök, zsidó túlélők: drámai holokauszt-történetek
Akik elmondják az elmondhatatlant »