Elkészítése: A padlizsánokat mossuk meg alaposan, és töröljük szárazra.
Melegítsük elő a sütőt a legnagyobb fokozaton, és süssük egészen addig a
padlizsánokat, míg héjuk fekete színt nem kap. Mikor a padlizsánok kihűltek,
tisztítsuk meg őket a fekete héjuktól, és helyezzük mindet egy magas falú tálba.
A vöröshagymát és a fokhagymát reszeljük le, és adjuk hozzá a padlizsánhoz. Az
egészet sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk 1 dl olajat és a citromlevet, majd egy
bot-mixer segítségével krémesítjük.
Ha mindezzel megvagyunk, hozzákeverhetjük a majonézt is. Pirítóssal, de sült
húsok mellé köretnek is kiváló.
Pünkösd után: a karizmák titkai
Hogyan alakult a Szentlélek ajándékainak megítélése az elmúlt 2 ezer évben »
Átmenvén a siralom völgyén
Trianon túlélése és ami ebből következik »
Sávuot: a törvényadás ünnepének eredete
Az Ószövetség egyik legjelentősebb nemzeti és vallási ünnepe volt – de az Újszövetség egyik meghatározó eseménye is ezen az ünnepen történt »