Elkészítése: Tisztítsuk meg a cukkinit, és blansírozzuk (forró vízben főzzük)
10 percig, utána vágjuk karikára. Melegítsük meg az olajat, adjuk hozzá az
enyhén zúzott fokhagymát, a karikázott cukkinit és pirítsuk pár percig. Főzzük
meg a tésztát bő, sós vízben a csomagolás utasításai szerint, szűrés után adjuk
a tésztát a cukkinihez, és együtt pirítsuk még pár percig. Távolítsuk el a
fokhagymát, keverjük hozzá a reszelt sajtot, ízesítsük még a felvágott
petrezselyemmel és piros paprikával. Azonnal tálaljuk. (culinaris)
Pünkösd után: a karizmák titkai
Hogyan alakult a Szentlélek ajándékainak megítélése az elmúlt 2 ezer évben »
Átmenvén a siralom völgyén
Trianon túlélése és ami ebből következik »
Sávuot: a törvényadás ünnepének eredete
Az Ószövetség egyik legjelentősebb nemzeti és vallási ünnepe volt – de az Újszövetség egyik meghatározó eseménye is ezen az ünnepen történt »