Elkészítése: Tisztítsuk meg a cukkinit, és blansírozzuk (forró vízben főzzük)
10 percig, utána vágjuk karikára. Melegítsük meg az olajat, adjuk hozzá az
enyhén zúzott fokhagymát, a karikázott cukkinit és pirítsuk pár percig. Főzzük
meg a tésztát bő, sós vízben a csomagolás utasításai szerint, szűrés után adjuk
a tésztát a cukkinihez, és együtt pirítsuk még pár percig. Távolítsuk el a
fokhagymát, keverjük hozzá a reszelt sajtot, ízesítsük még a felvágott
petrezselyemmel és piros paprikával. Azonnal tálaljuk. (culinaris)
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »