Elkészítése: A tejszínt és a joghurtot ízesítsük a kétféle cukorral.
Helyezzük az epret a turmixgépbe, öntsük rá a tejszínes joghurtot, és
turmixoljuk a legerősebb fokozaton, addig, míg egyneművé nem válik.
A sörbet hozzávalói: 1 kg piros gyümölcs, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál víz.
A vizet a porcukorral elkeverjük, majd felforraljuk és szirupot főzünk belőle.
Eredményképp átlátszó, sűrű cukoroldatot kell kapnunk. A gyümölcsöket
turmixoljuk, összekeverjük a kihűtött sziruppal, és fagyasztóba helyezzük. A
mélyhűtőből kivéve pár percig állni hagyjuk, hogy „darabolhatóvá” váljon. Az
epres „darabokat” ismét a turmixgép kelyhébe kanalazzuk, és újra mixeljük. (E.K.)
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »