Hozzávalók négy személyre:
3 nagyobb érett paradicsom
2 közepes uborka
1 zöld paprika
1 lila hagyma vagy 1 cs újhagyma
15 dkg feta sajt
1 maréknyi olajbogyó
1 cs petrezselyem
(1 cs porcsin)
4 leveseskanál olívaolaj
1 leveseskanál borecet
só (bors)
Elkészítés: alaposan megmossuk a zöldségeket. Felkarikázzuk a paradicsomot, a
meghámozott uborkát, az új-vagy lilahagymát és a zöldpaprikát, majd az összes
zöldséget az olajbogyókkal együtt egy salátástálba teszszük. Külön tálkában
elkészítjük az öntetet a borecet, az olívaolaj, a só és az apróra vágott
zöldfűszerek összekeverésével, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk a
salátának valókkal. Tálaláskor a tetejére teszünk egy-egy szelet fetát, vagy
meghintjük fetadarabokkal.
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »