Elkészítés: A tollhegytésztát forrásban lévő sós, enyhén olajos vízben
kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Elkészítjük a mártást: A vajat
felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosbarnára pirítjuk, majd
felengedjük a langyos tejjel, és sűrűn kevergetve mártássá főzzük. Fűszerezzük
az őrölt szerecsendióval, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majd kihűtjük a
mártást, és egyenként jól elkeverünk benne 4 egész tojást.
Ha ezzel megvagyunk, belemorzsolunk 15-20 dkg feta sajtot, és hozzáadjuk az
apróra vágott petrezselymet is. A mártást összekeverjük a kifőtt pennével, és
egy kivajazott sütőtálba öntjük. Tetejét megszórjuk vastagon reszelt sajttal, és
előmelegített sütőben 200 °C-on addig sütjük, míg a teteje aranybarnára sül.
Friss salátával kínáljuk.
A szellem erejével: az okkultizmus harca a kereszténységgel
Mítoszoktól, misztériumoktól és babonaságoktól sűrűn átszőtt szellemi-vallási közegbe robbant bele a kereszténység »
Pünkösd után: a karizmák titkai
Hogyan alakult a Szentlélek ajándékainak megítélése az elmúlt 2 ezer évben »
Nők a pünkösdi mozgalomban
Növekvő szerepvállalás és alakuló trendek az Egyházban »