Elkészítés: A tollhegytésztát forrásban lévő sós, enyhén olajos vízben
kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Elkészítjük a mártást: A vajat
felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosbarnára pirítjuk, majd
felengedjük a langyos tejjel, és sűrűn kevergetve mártássá főzzük. Fűszerezzük
az őrölt szerecsendióval, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majd kihűtjük a
mártást, és egyenként jól elkeverünk benne 4 egész tojást.
Ha ezzel megvagyunk, belemorzsolunk 15-20 dkg feta sajtot, és hozzáadjuk az
apróra vágott petrezselymet is. A mártást összekeverjük a kifőtt pennével, és
egy kivajazott sütőtálba öntjük. Tetejét megszórjuk vastagon reszelt sajttal, és
előmelegített sütőben 200 °C-on addig sütjük, míg a teteje aranybarnára sül.
Friss salátával kínáljuk.
„A Sátán újra a Földön lakik, és számos emberi testet öltött magára”
Németh Sándor beszéde az október 7-e utáni Izrael melletti szolidaritási tüntetésen »
Emlékezés az aradi hősökre
Kik érted haltak »
Kicsoda Charlie Kirk, Trump titkos fegyvere?
A 31 éves evangéliumi keresztény influenszer, aki egyetemisták millióit mozgósította a választások előtt »