hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fetás penne sütőben
RECEPT

2007. 04. 25.
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg tollhegytészta (penne). A mártáshoz: 2,5 dl langyos tej, 3 dkg liszt, 4 evőkanál vaj (nem margarin!), 4 egész tojás, 15 dkg feta sajt,10 dkg reszelt sajt, 1 cs. petrezselyem, 1 gerezd zúzott fokhagyma, őrölt szerecsendió, só, bors.

Elkészítés: A tollhegytésztát forrásban lévő sós, enyhén olajos vízben
kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Elkészítjük a mártást: A vajat
felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosbarnára pirítjuk, majd
felengedjük a langyos tejjel, és sűrűn kevergetve mártássá főzzük. Fűszerezzük
az őrölt szerecsendióval, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majd kihűtjük a
mártást, és egyenként jól elkeverünk benne 4 egész tojást.

Ha ezzel megvagyunk, belemorzsolunk 15-20 dkg feta sajtot, és hozzáadjuk az
apróra vágott petrezselymet is. A mártást összekeverjük a kifőtt pennével, és
egy kivajazott sütőtálba öntjük. Tetejét megszórjuk vastagon reszelt sajttal, és
előmelegített sütőben 200 °C-on addig sütjük, míg a teteje aranybarnára sül.
Friss salátával kínáljuk.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!