Elkészítés: A tollhegytésztát forrásban lévő sós, enyhén olajos vízben
kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Elkészítjük a mártást: A vajat
felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosbarnára pirítjuk, majd
felengedjük a langyos tejjel, és sűrűn kevergetve mártássá főzzük. Fűszerezzük
az őrölt szerecsendióval, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majd kihűtjük a
mártást, és egyenként jól elkeverünk benne 4 egész tojást.
Ha ezzel megvagyunk, belemorzsolunk 15-20 dkg feta sajtot, és hozzáadjuk az
apróra vágott petrezselymet is. A mártást összekeverjük a kifőtt pennével, és
egy kivajazott sütőtálba öntjük. Tetejét megszórjuk vastagon reszelt sajttal, és
előmelegített sütőben 200 °C-on addig sütjük, míg a teteje aranybarnára sül.
Friss salátával kínáljuk.
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »