hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tökmagos sütőtök-labdák
Recept

2006. 12. 12.
Hosszú téli esték csemegéje a sült tök. Kiválasztásánál nem árt, ha tudjuk, hogy héja és a húsa minél sötétebb narancssárga, annál érettebb, édesebb, és A-vitamin-tartalma is ilyenkor a legmagasabb. Érdekesség, hogy míg a főzőtök összetételénél fogva a nyári melegben nyújt védelmet a szervezet számára, addig a téli sütőtök a megfázástól és következményeitől óv.

Hozzávalók: 15 dkg sült tök, 10 dkg kekszmorzsa, 7 dkg cukor, 10 dkg lágy
margarin, őrölt fahéj, 3 dkg hántolt tökmag.

Egy kisebb sütőtököt megmosunk, feldarabolunk, kimagozunk és fóliával bélelt
tepsiben megsütünk. 15 dekányit hűlésig félreteszünk, a többit még melegen
elfogyasztjuk, de készíthetünk dupla adagot is. A sült tököt villával
összenyomkodjuk, a cukorral, margarinnal habosra keverjük. Fűszerezzük fahéjjal,
majd hozzáadjuk a kekszmorzsát. Fél órára a hűtőbe tesszük, ami alatt egy
serpenyőben enyhén megpirítjuk a tökmagot. Diódarálón ledaráljuk, 1 evőkanál
kristálycukorral elkeverjük. A sült tökös masszából 3 cm átmérőjű labdákat
formálunk, és meghempergetjük a pirított, darált tökmagban.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!