Hozzávalók: 15 dkg sült tök, 10 dkg kekszmorzsa, 7 dkg cukor, 10 dkg lágy
margarin, őrölt fahéj, 3 dkg hántolt tökmag.
Egy kisebb sütőtököt megmosunk, feldarabolunk, kimagozunk és fóliával bélelt
tepsiben megsütünk. 15 dekányit hűlésig félreteszünk, a többit még melegen
elfogyasztjuk, de készíthetünk dupla adagot is. A sült tököt villával
összenyomkodjuk, a cukorral, margarinnal habosra keverjük. Fűszerezzük fahéjjal,
majd hozzáadjuk a kekszmorzsát. Fél órára a hűtőbe tesszük, ami alatt egy
serpenyőben enyhén megpirítjuk a tökmagot. Diódarálón ledaráljuk, 1 evőkanál
kristálycukorral elkeverjük. A sült tökös masszából 3 cm átmérőjű labdákat
formálunk, és meghempergetjük a pirított, darált tökmagban.
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »