A csirkét feldaraboljuk, az újhagymát felaprózzuk. A tisztított paszternákot
(édesgyökér) négyfelé vágjuk. A babot, a csicseriborsót félig puhára előfőzzük.
Egy lábosba beletesszük a feldarabolt csirkét, hagymát, megtisztított
sárgarépát, paszternákot, az előfőzött babot, csicseriborsót, meglocsoljuk 2
evőkanál olajjal, majd felengedjük annyi vízzel, hogy épp elfedje a tartalmát.
Lassú tűzön, fedő alatt 1 órán át főzzük. A végén tegyünk bele kurkumát,
petrezselymet, esetleg sót. Fél kiló kuszkuszt (teljes őrlésű búzadaraféle)
megpirítunk kevés olajon, majd 6 dl forrásban lévő vízbe öntjük, 2 ek vajat
keverünk bele, és lassú tűzön kevergetjük kb. 6 percig, míg a daraszemek
megpuhulnak-megduzzadnak. Ha kész, egy nagy tálba öntjük. A levesbe keverhetünk
cayenne borsot és csípős pirospaprikát. A megfőtt csirke- és zöldségdarabokat a
kuszkusz tetejére rakjuk, és a paprikás-leveses lével meglocsoljuk. (M. M.)
Pünkösd után: a karizmák titkai
Hogyan alakult a Szentlélek ajándékainak megítélése az elmúlt 2 ezer évben »
Átmenvén a siralom völgyén
Trianon túlélése és ami ebből következik »
Sávuot: a törvényadás ünnepének eredete
Az Ószövetség egyik legjelentősebb nemzeti és vallási ünnepe volt – de az Újszövetség egyik meghatározó eseménye is ezen az ünnepen történt »