Vegyünk egy nagy bagettet, vágjuk négy részre, majd vágjuk félbe mindegyiket,
mintha szendvicset készítenénk. Keverjünk össze 4 tojást sóval, apróra vágott
hagymával, pici curryporral, a többi alkotóelemnek csak a fantáziánk szab
határt. (Az eredeti receptben 25 dkg darálthús szerepel, de készítik gombával,
reszelt sajttal, kockára vágott sonkával is.) Hevítsünk kevés olajat
serpenyőben, és öntsünk bele egy tojásnyi keveréket. A kihajtott bagettnegyedet
nyomjuk a sülő tojásba, majd a nem tojásos felét is pirítsuk 1-2 percig. Ha
megsült, hajtsuk ketté, mint egy szendvicset, és töltsük meg paradicsom- és
uborkaszeletekkel.
Pünkösd után: a karizmák titkai
Hogyan alakult a Szentlélek ajándékainak megítélése az elmúlt 2 ezer évben »
Átmenvén a siralom völgyén
Trianon túlélése és ami ebből következik »
Sávuot: a törvényadás ünnepének eredete
Az Ószövetség egyik legjelentősebb nemzeti és vallási ünnepe volt – de az Újszövetség egyik meghatározó eseménye is ezen az ünnepen történt »