Vegyünk egy nagy bagettet, vágjuk négy részre, majd vágjuk félbe mindegyiket,
mintha szendvicset készítenénk. Keverjünk össze 4 tojást sóval, apróra vágott
hagymával, pici curryporral, a többi alkotóelemnek csak a fantáziánk szab
határt. (Az eredeti receptben 25 dkg darálthús szerepel, de készítik gombával,
reszelt sajttal, kockára vágott sonkával is.) Hevítsünk kevés olajat
serpenyőben, és öntsünk bele egy tojásnyi keveréket. A kihajtott bagettnegyedet
nyomjuk a sülő tojásba, majd a nem tojásos felét is pirítsuk 1-2 percig. Ha
megsült, hajtsuk ketté, mint egy szendvicset, és töltsük meg paradicsom- és
uborkaszeletekkel.
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »