Hozzávalók: 1 közepes cukkini, 2 tojás,1 dl tej, 5 dkg kockára vágott juhsajt
(mindenképpen juh- vagy kecskesajtot használjunk mert fanyarkás ízüknek
köszönhetően ételünk is pikáns ízt kap). 10 szem fekete magozott olajbogyó
szeletelve, 1 gerezd zúzott fokhagyma, oregánó, só, őrölt bors, 1 kis kanál
sütőpor, liszt, olívaolaj a sütéshez. Az öntethez: 1 pohár joghurt, 1 gerezd
zúzott fokhagyma, friss vagy szárított fűszerek (petrezselyem, metélőhagyma,
bazsalikom), só, őrölt bors, 2 evőkanál olívaolaj.
Az öntethez a hozzávalókat elkeverjük és állni hagyjuk.
A cukkinit megmossuk, durvára reszeljük, a levét kinyomkodjuk. Sózzuk,
fűszerezzük, majd hozzáadjuk a két tojást, a kockára vágott sajtot, a szeletelt
olajbogyót, a fokhagymát, a tejet, és annyi sütőporral elkevert lisztet adunk
hozzá, hogy palacsintatésztánál sűrűbb masszát kapjunk. Forró olajban, közepes
lángon kb. 10 cm átmérőjű lepényeket sütünk, oldalanként 2-3 percig, hogy
belülről is jól átsüljenek. Öntettel és friss salátával kínáljuk.
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »