Hozzávalók: 1 közepes cukkini, 2 tojás,1 dl tej, 5 dkg kockára vágott juhsajt
(mindenképpen juh- vagy kecskesajtot használjunk mert fanyarkás ízüknek
köszönhetően ételünk is pikáns ízt kap). 10 szem fekete magozott olajbogyó
szeletelve, 1 gerezd zúzott fokhagyma, oregánó, só, őrölt bors, 1 kis kanál
sütőpor, liszt, olívaolaj a sütéshez. Az öntethez: 1 pohár joghurt, 1 gerezd
zúzott fokhagyma, friss vagy szárított fűszerek (petrezselyem, metélőhagyma,
bazsalikom), só, őrölt bors, 2 evőkanál olívaolaj.
Az öntethez a hozzávalókat elkeverjük és állni hagyjuk.
A cukkinit megmossuk, durvára reszeljük, a levét kinyomkodjuk. Sózzuk,
fűszerezzük, majd hozzáadjuk a két tojást, a kockára vágott sajtot, a szeletelt
olajbogyót, a fokhagymát, a tejet, és annyi sütőporral elkevert lisztet adunk
hozzá, hogy palacsintatésztánál sűrűbb masszát kapjunk. Forró olajban, közepes
lángon kb. 10 cm átmérőjű lepényeket sütünk, oldalanként 2-3 percig, hogy
belülről is jól átsüljenek. Öntettel és friss salátával kínáljuk.
„A Sátán újra a Földön lakik, és számos emberi testet öltött magára”
Németh Sándor beszéde az október 7-e utáni Izrael melletti szolidaritási tüntetésen »
Emlékezés az aradi hősökre
Kik érted haltak »
Kicsoda Charlie Kirk, Trump titkos fegyvere?
A 31 éves evangéliumi keresztény influenszer, aki egyetemisták millióit mozgósította a választások előtt »