hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gazpacho
Recept

2006. 08. 29.
A spanyolok egyik nemzeti levese a gazpachóként emlegetett zöldségleves. Nem kell főzni, csak turmixolni, majd 2 órán át fridzsiderben hűteni. Hozzávalók 4 személyre: 10 érett paradicsom, 1 közepes uborka, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál zeller, 1 gerezd fokhagyma, 1 húsos zöldpaprika, 1 csokor kapor, 4 szelet kenyér, 2-2 ek. borecet és joghurt, 2 ek. olívaolaj, Tabasco szósz (vagy Erős Pista), só.

A paradicsomokat meghámozzuk. Az uborkát vékonyra szeleteljük, sóval
meghintjük, 10 percig állni hagyjuk, majd leöntjük a levét. A többi zöldséget
apróra vágjuk, a fűszereket is finomra aprítjuk. A kenyérszeletekről levágjuk a
héjat, egy kevés vízben megpuhítjuk, majd kinyomkodjuk őket, és meglocsoljuk
ecettel. A paradicsomot a zöldségekkel, a kenyérrel, a sóval, néhány csepp
Tabascóval, 2-3 jégkockával és kevés olívaolajjal simára turmixoljuk (az
uborkából és a paprikából egy keveset félreteszünk). Az összeturmixolt
zöldséglébe belekeverjük a joghurtot is. Csészében tálaljuk a maradék
felkockázott zöldséggel és bazsalikommal fűszerezve. Friss pirítóssal különösen
jó ízű.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!