Reggelire müzlihez vagy granolához fogyaszthatjuk, akár a natúr, akár a gyümölcsös változatokat, de friss idénygyümölcsökkel is tetőzhetjük az adagunkat. Ha egy üvegpohárban rétegezzük fel a hozzávalókat, még szemünk is gyönyörködhet a díszes étekben. Így a felesleges cukorbeviteltől is meg tudunk szabadulni, és jobban tudjuk kontrollálni, mi kerül a reggelinkbe.
Ebéd vagy vacsora
Főétkezéskor a csirkemell és a joghurt gyakori kombináció lehet. Utóbbit használhatjuk pácoláshoz (például grillezett húsok esetében), mártásokhoz, illetve zöldségekhez mártogatóst gyárthatunk belőle. Ízesítéshez használhatunk mézet, mustárt, kaprot, fokhagymát, citromlevet, római köményt és koriandert, az adott ételnek megfelelő kombinációban. Öntethez keverjük össze a joghurtot citromlével, némi olívaolajjal, sóval és borssal.
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »