Reggelire müzlihez vagy granolához fogyaszthatjuk, akár a natúr, akár a gyümölcsös változatokat, de friss idénygyümölcsökkel is tetőzhetjük az adagunkat. Ha egy üvegpohárban rétegezzük fel a hozzávalókat, még szemünk is gyönyörködhet a díszes étekben. Így a felesleges cukorbeviteltől is meg tudunk szabadulni, és jobban tudjuk kontrollálni, mi kerül a reggelinkbe.
Ebéd vagy vacsora
Főétkezéskor a csirkemell és a joghurt gyakori kombináció lehet. Utóbbit használhatjuk pácoláshoz (például grillezett húsok esetében), mártásokhoz, illetve zöldségekhez mártogatóst gyárthatunk belőle. Ízesítéshez használhatunk mézet, mustárt, kaprot, fokhagymát, citromlevet, római köményt és koriandert, az adott ételnek megfelelő kombinációban. Öntethez keverjük össze a joghurtot citromlével, némi olívaolajjal, sóval és borssal.
Egy századot látott megtörténni
Beszélgetés a 100 éves Bakó Ferenccel »
Ősi ünnep új ruhában: a Valentin-nap másfél évezredes története
A népszerű ünnep a pogány Római Birodalom Lupercaliájára vezethető vissza »
Magyar hősök, zsidó túlélők: drámai holokauszt-történetek
Akik elmondják az elmondhatatlant »