Egy idén már 34 éve működő helyről beszélünk, szögezi le Litauszki Zsolt. A Várban található Pierrot kis kávéháznak indult az ezerkilencszáznyolcvanas évek elején, aztán étterem lett belőle, mára pedig Budapest egyik legszebb, középkori falakkal övezett kertjével is büszkélkedhet.
A Pierrot mindig is prémium fine dining étterem volt – magyarázza Litauszki -, a mostani váltással az egyik fő cél, hogy elérhetőbbé, egyszersmind modernebbé tegyük a helyet. „Nem titkolt célunk, hogy európai szinten is izgalmas és kiemelkedő étterem legyen a Pierrot-ból, ami nem fehér kesztyűben és hűvös feszességben, hanem a tányéron, a pohárban és a szívekben kell, hogy testet öltsön. Ahogy a Baltazárban is sikerült már a gasztronómia magas fokát sokkal elérhetőbbé tenni, úgy most ezt a Pierrot-ban még magasabb szinten szeretnénk megvalósítani. ” – tette hozzá Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Gasztronómiai Csoport vezetője.
A konyha főként a zöldségekre alapoz majd, ahol hangsúlyosak lesznek a szezonális magyarországi termékek, a külföldről behozott alapanyagok fűszerként szerepelnek majd a tányéron. A fentieken kívül az étlapon lesznek halak, tengeri herkentyűk, pár nagy hús, továbbá belsőségek.
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »