hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Főzzünk étolajjal!

2019. 01. 18.
A magyarok számára a vasárnapi rántott hús és sült krumpli nélkülözhetetlen hozzávalója a napraforgóból készült étolaj. E folyékony főzőarany jól tűri a melegítést, így jól használható rántott ételek, lángos, fánk elkészítéséhez.

A napraforgó magjából hideg vagy meleg eljárással kinyert zsiradék hazánk egyik leghagyományosabb olajfajtája. 35–60 százalék zsírsavat tartalmaz, melynek 65-70 százaléka többszörösen telítetlen. Magas az E- és A-vitamin-tartalma is.

A számos tápanyaggal rendelkező napraforgóolaj rendkívül közkedvelt a magyar háztartásokban. A magas telítetlen zsírsav tartalmú főzőolaj fogyasztása akár kedvező hatással is lehet az egészségre, hiszen a telítetlen zsírok hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri problémák kialakulásának megelőzéséhez. Azonban kalóriatartalma magas, emiatt tanácsos mértékkel fogyasztani.

A konyhában sokrétűen használható a sütés-főzés során. Semleges íze miatt mártásokhoz, süteményekhez is kiválóan felhasználható.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!