Ha idegenkedünk a bolti agyoncukrozott és adalékanyagokkal teletömött változatoktól, vásároljunk megbízható forrásból származó natúr joghurtot, és turbózzuk fel a kedvenc házi gyümölcsszószunkkal, kompóttal, akár egy fellazított dzsemmel. Az ínyencek azonban jól tudják, hogy a joghurt sósan, pikánsan is fogyasztható. Ilyenkor sima görög joghurthoz tehetünk olívaolajat, tengeri sót és fűszereket (például valamilyen keleti fűszert, za’atart vagy paprikapelyhet), és máris kanalazhatjuk.
Ma már joghurtkészítő gépek is kaphatók, amelyek segítségével könnyűszerrel elsajátítható a joghurtkészítés csínja-bínja.
Kenhetjük pirítósra is, amire csöpögtessünk egy kis olívaolajat, szeletelt piros retket, uborkát vagy paradicsomot, vagy friss zöldfűszernövényeket. Különböző leveseket is feldobhatunk vele. Salátaöntetként, olívaolajjal, citromlével, sóval frissítő salátadresszingként is funkcionálhat. Keverhetjük sós zabkásába, vagy alkalmazhatjuk akár majonéz helyett is.
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »