A knowyourteeth.com oldal szerint a legkézenfekvőbb, hogy fogainknak, állkapcsunknak szüksége van kalciumra. Ennek hiánya nemcsak a csontozat, hanem a fogíny betegségéhez is vezethet. Leginkább tejből, joghurtból, sajtokból pótolhatjuk.
Fontos lehet még a vas pótlása is, hiszen ennek hiánya nyelvgyulladáshoz, szájsebekhez vezethet. Ezt leginkább belsőségekből, például májfogyasztásból, vörös húsokból nyerhetjük ki, de bizonyos gabona- és diófélék is tartalmazzák.
A vitaminok közül szükségünk van a B3-ra (niacin), amit csirkehús- és halfogyasztással pótolhatunk. Hiánya rossz leheletet és szájsebeket okozhat. A B-vitaminok családjából fontos még a B12 és a B2 (riboflavin) is. Előbbi megtalálható a vörös húsokban, csirkehúsban, májban, sertéshúsban, halban és a tejtermékekben is.
Egy századot látott megtörténni
Beszélgetés a 100 éves Bakó Ferenccel »
Ősi ünnep új ruhában: a Valentin-nap másfél évezredes története
A népszerű ünnep a pogány Római Birodalom Lupercaliájára vezethető vissza »
Magyar hősök, zsidó túlélők: drámai holokauszt-történetek
Akik elmondják az elmondhatatlant »