A knowyourteeth.com oldal szerint a legkézenfekvőbb, hogy fogainknak, állkapcsunknak szüksége van kalciumra. Ennek hiánya nemcsak a csontozat, hanem a fogíny betegségéhez is vezethet. Leginkább tejből, joghurtból, sajtokból pótolhatjuk.
Fontos lehet még a vas pótlása is, hiszen ennek hiánya nyelvgyulladáshoz, szájsebekhez vezethet. Ezt leginkább belsőségekből, például májfogyasztásból, vörös húsokból nyerhetjük ki, de bizonyos gabona- és diófélék is tartalmazzák.
A vitaminok közül szükségünk van a B3-ra (niacin), amit csirkehús- és halfogyasztással pótolhatunk. Hiánya rossz leheletet és szájsebeket okozhat. A B-vitaminok családjából fontos még a B12 és a B2 (riboflavin) is. Előbbi megtalálható a vörös húsokban, csirkehúsban, májban, sertéshúsban, halban és a tejtermékekben is.
Szent István - látnok vagy realista volt az államalapító király?
Szuverenitás, bibliai hit és Jeruzsálem kérdése »
„Miért létezik Izrael állama?” - Interjú Tatár György filozófussal
A megrendülés hiánya és az apokaliptikus tövis »
Alkalmazott vereségfilozófia? Tatár György Európáról és a migrációs krízisről
Interjú a térségünket formáló globális trendekről »