Az alapfeltevés szerint, ha a szervezetbe kevesebb kalóriát viszünk be, mint amire szüksége van, elindul a kalóriafelhasználás, azaz a fogyás. Mivel a joghurt alacsony kalóriatartalmú tejtermék, érthető, hogy ennek a diétának alapvető részét képezi. De mit kell tudnunk a joghurtról?
A joghurtkészítés során az (általában) 5 százalék zsírtartalmú tejet baktériumtenyészettel, úgynevezett joghurtkultúrával oltják be, majd 42-46 Celsius fokos hőmérsékleten tárolják 6-8 órán át. Ez az eljárás biztosítja, hogy a káros baktériumok ne tudjanak elszaporodni, csak az
az élő joghurtkultúra, amely a bélflóránkra jótékony hatást gyakorol, továbbá elősegíti az emésztés és az immunrendszer helyes működését.
Sávuot: a törvényadás ünnepének eredete
Az Ószövetség egyik legjelentősebb nemzeti és vallási ünnepe volt – de az Újszövetség egyik meghatározó eseménye is ezen az ünnepen történt »
Húsvét, az örömünnep
A szabadulás és a megváltás története »
Bán Mór: Hunyadi János a hit védelmezője volt
(ami a sorozatból eltűnt) »