Lássuk csak, hogyan tudjuk mégis megmenteni a csipkebogyó hatóanyagait! A csipkebogyótea készítése a gyűjtésnél kezdődik. Még a fagyok beállta előtt kell az érett bogyókat begyűjteni. A puhákat hagyjuk meg a rigóknak, mert azok nagy valószínűséggel kukacosak. Fontos még, hogy kerüljük a főutak melletti területeket. Ha teljesen biztosak akarunk lenni abban, hogy a csipkebogyónk mentes a nehézfémektől, akkor magunk gyűjtsük be.
A csipkebogyó felvásárlói ára körülbelül 100 Ft / kg, mindenki viheti, és nem ellenőrzik, hogy hol szedtük. Utána irány a feldolgozás. Mivel a csipkebokor nem az a fajta, aki alig várja, hogy megközelítsék, ezért célszerű egy kampós bottal is felfegyverkezni, hogy a bokor tetejét is elérjük.
Csipkebogyóteát készíthetünk nyers és szárított bogyóból is. Amíg a szárítottat áztatni kell, recepttől függően 15 perctől akár fél napig is, addig a nyers csipkebogyónál aligha érünk el eredményt az áztatással. u
A szellem erejével: az okkultizmus harca a kereszténységgel
Mítoszoktól, misztériumoktól és babonaságoktól sűrűn átszőtt szellemi-vallási közegbe robbant bele a kereszténység »
Pünkösd után: a karizmák titkai
Hogyan alakult a Szentlélek ajándékainak megítélése az elmúlt 2 ezer évben »
Nők a pünkösdi mozgalomban
Növekvő szerepvállalás és alakuló trendek az Egyházban »