– Igazából régóta érdekelt a téma, melyik vad- és gyógynövény ehető. Ezen- kívül nagyon szeretek főzni, kísérletezni. Szeretem, ha kreatívan próbálhatom ki a természet ízeit, kóstolgathatom, új és új formában ismerhetem meg.
A blogon közölt receptek és képek néha egészen meghökkentőek: közismerten gyomnövényként elkönyvelt növényekből igen étvágygerjesztő fogásokat láthatnak az olvasók. Honnan meríti ehhez az ötleteket?
– Botanikus-muzeológus lévén a legfőbb inspirációt a régmúlt hagyományainak kutatásából, illetve külföldi gyűjtögetős oldalakból is merítem. Fontos hangsúlyozni, hogy az erdők mellett a rétek, az erdőszélek, a cserjés sövények is fontos források, nagyon sok „gazt” nevelnek, amelyek valójában ízletes és hatékony táplálék-, gyógy- vagy fűszernövények! Talán a legközismertebb közülük a csalán, amely az egyik legváltozatosabban elkészíthető növény.
A szellem erejével: az okkultizmus harca a kereszténységgel
Mítoszoktól, misztériumoktól és babonaságoktól sűrűn átszőtt szellemi-vallási közegbe robbant bele a kereszténység »
Pünkösd után: a karizmák titkai
Hogyan alakult a Szentlélek ajándékainak megítélése az elmúlt 2 ezer évben »
Nők a pünkösdi mozgalomban
Növekvő szerepvállalás és alakuló trendek az Egyházban »