Az élelmiszer-higiéné és az élelmiszer-biztonság témaköre rendkívül tág. Mégis, mi a legfontosabb, amit tudni érdemes róluk?
– Az első és legfontosabb dolog a megbízható forrásból való beszerzés és a szakosított, gyártó által meghatározott körülmények (megfelelő hőmérséklet, páratartalom és idő) között történő tárolás. Gondoljunk csak például a lisztekre, a tésztákra, a rizsfélékre, amelyek nem tekinthetőek könnyen romlandó élelmiszereknek, de ha nedves helyen tároljuk ezeket, megindulhat a penészesedés, amely a penészgombák által termelt mikotoxinok miatt rendkívül veszélyes. Ezek a mikroszkopikus méretű gombák – az élettevékenységük során keletkező méreganyagok miatt – ugyanis súlyos következményekkel járó ételmérgezések előidézői lehetnek.
A méreganyagok hogyan kerülhetnek még bele az élelmiszerekbe?
Alkalmazott vereségfilozófia? Tatár György Európáról és a migrációs krízisről
Interjú a térségünket formáló globális trendekről »
„Miért létezik Izrael állama?” - Interjú Tatár György filozófussal
A megrendülés hiánya és az apokaliptikus tövis »
Átmenvén a siralom völgyén
Trianon túlélése és ami ebből következik »