Az élelmiszer-higiéné és az élelmiszer-biztonság témaköre rendkívül tág. Mégis, mi a legfontosabb, amit tudni érdemes róluk?
– Az első és legfontosabb dolog a megbízható forrásból való beszerzés és a szakosított, gyártó által meghatározott körülmények (megfelelő hőmérséklet, páratartalom és idő) között történő tárolás. Gondoljunk csak például a lisztekre, a tésztákra, a rizsfélékre, amelyek nem tekinthetőek könnyen romlandó élelmiszereknek, de ha nedves helyen tároljuk ezeket, megindulhat a penészesedés, amely a penészgombák által termelt mikotoxinok miatt rendkívül veszélyes. Ezek a mikroszkopikus méretű gombák – az élettevékenységük során keletkező méreganyagok miatt – ugyanis súlyos következményekkel járó ételmérgezések előidézői lehetnek.
A méreganyagok hogyan kerülhetnek még bele az élelmiszerekbe?
„A Sátán újra a Földön lakik, és számos emberi testet öltött magára”
Németh Sándor beszéde az október 7-e utáni Izrael melletti szolidaritási tüntetésen »
Emlékezés az aradi hősökre
Kik érted haltak »
Kicsoda Charlie Kirk, Trump titkos fegyvere?
A 31 éves evangéliumi keresztény influenszer, aki egyetemisták millióit mozgósította a választások előtt »