Mindenkinek megvan a bevált receptje és módszere a kávé elkészítésére és elfogyasztására egyaránt. Magyarországon a kávéfogyasztók többsége erősen vagy nagyon erősen szereti, kétharmaduk a pörkölt kávét részesíti előnyben az instanthoz képest, és a legnépszerűbb kávéfőző bizony a jó öreg kotyogó.
Pedig létezik már ennél jóval egyszerűbb megoldás is a tökéletes, jó minőségű kávé elkészítésére. A kapszulás kávéfőzők, például a Tchibo Cafissimo Classic és Tchibo Cafissimo Duo készülékek véget vethetnek a kotyogós kávéfőzéssel járó macerának. Egy ilyen modern és trendi masina tulajdonosa örökre búcsút mondhat az olyan kellemetlenségeknek, mint a zacc kikaparása, a hajnali ügyetlenségben szétszóródott kávé feltakarítása, vagy a reggeli tornának is beillő erőlködés a megszorult kávéfőző szétcsavarásával. Egy kapszulás kávégéppel elképesztően kényelmesen, egyetlen gombnyomásra készül az ébresztőként funkcionáló reggeli eszpresszó vagy a délutáni feltöltődésre kiválóan alkalmas caffè crema. Ráadásul egy ilyen készülék olyan cremát, azaz kávéhabot készít a kávé tetejére, amilyet a kotyogóst használók sosem élvezhetnek otthonukban.
A Tchibo Cafissimo Classic kapszulás kávéfőző többnyomásos rendszerével eszpresszó, filteres kávé vagy caffè crema is könnyedén lefőzhető. Ráadásul a vízmennyiség is programozható, így mi választhatjuk ki, milyen erősségű itallal frissítjük fel magunkat. Sőt, akár krémes tejhabot is készíthetünk illatozó feketénk tetejére. Egy igazi kávészakértő valószínűleg a 9 bar nyomást választja a legtöbbször a Tchibo Cafissimo Classic kávékészüléken. A szakemberek szerint ugyanis 9 bar nyomásra van szükség a tökéletes eszpresszó lefőzéséhez, a megfelelő állagú cremával a tetején. Ezt már csak azért sem árt tudni, mert a kitűnő eszpresszó az alapja számos csodálatos kávékölteménynek (lásd keretes írásunkat).