A természetes napfény elősegíti a D-vitamin-szintézist, és stimulálja a bőr anyagcseréjét. A kora reggeli és délelőtti napsugarak kedvezően hatnak szervezetünkre. A túlzott napozást azonban kerüljük, mert idő előtti bőröregedéshez vezethet. Napozás után mindig kellőképpen gondoskodjunk bőrünk hidratálásáról, akár egy tízperces pakolás segítségével. Nyáron különösen fontos a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása. Napi 2,5 liter tiszta víz már elegendő, hogy bőrünk is hidratált legyen.
Gyümölcsök rendszeres fogyasztása nemcsak egészségünk, hanem bőrünk szempontjából is elengedhetelen. A gyümölcsök öregedésgátló hatása magas antioxidáns-tartalmuknak köszönhető.
A dinnye magas víztartalma, kálium és C-vitamin, valamint lipokin (antioxidáns) együttese kiválóan hidratálja, ránctalanítja a bőrt.
A gránátalma anyagai mérsékelik a napsugárzás okozta károkat, a bőr kollagéntermelését serkentik, ezáltal a bőr feszesebbé válik.
Az áfonya tartalmazza a gyümölcsök között a legtöbb értékes anyagot. Magas a C-vitamin-tartalma, kiváló antioxidáns, rendszeres fogyasztásával bőrünk feszesebb és üdébb lesz. Antibakteriális hatása a zsíros börűeknek is kedvező.
A sárgabarack sok béta-karotint tartalmaz, amelyből a szervezet A-vitamint állít elő. Az A-vitamin sejtregeneráló, bőrvédő hatása mellett szép hajat és egészséges körmöt biztosít. A sárgabarack vastartalma a vérkeringést élénkíti, és segít eltüntetni a szem alatti karikákat.
OTTHONIŰBŐRÁPOLÁSI TIPPEK
Az uborka minden korosztálynak ajánlható, kíváló hidratáló, ránctalanító és bőrfiatalító hatással rendelkezik.
Langyos tejjel töröljük át arcunkat, majd uborkaszeletekkel fedjük be, a szemeket se hagyjuk ki. 15 perc után mossuk le. Bőrünk üde és kipihent lesz.
Egy paradicsomot törjünk össze, majd egy kis mézzel keverjük össze, és kenjük fel az arcunkra. Pár perc hatóidő után mossuk le. Bőrünk feszesebb lesz, és még a napfény káros sugaraitól is védelmet kap.
Az őszibarack összetörve, és kevés mézzel elkeverve kíváló ránctalanító, sejtregeneráló, tápláló pakolás száraz bőrre.