Az elemzés során kiderült, hogy a tipikus karácsonyi ételek mikrotápanyagban – vagyis vitaminokban és ásványi anyagokban – szegények, ám magas a vércukorszint-indexük. A legfőbb tettesek közé a szénhidrátok, azaz a kenyérfélék, illetve a burgonyából készült ételek tartoznak. A karácsony napján elfogyasztott sós ételek – ropogtatni valók, a földimogyoró – növelik a szomjúságot, amit az emberek ilyenkor gyakran szeszes itallal oltanak, és sajnos ez csak fokozza a vitatkozási hajlamot a már amúgy is feszült légkörben. Karácsonykor az embereket rengeteg pszichoszociális nyomás éri. Ilyenkor találkoznak ugyanis olyan rokonokkal, akiket már évek óta nem láttak, vagy akikkel talán nem is akarnak találkozni, és mindennek tetejében rengeteg pénzt költenek ajándékokra. Az egyik tudós társaival együtt összeállított egy természetes "nyugtatószerekben" gazdag karácsonyi menüt. Szerintük a legfontosabb, hogy az ünnepi vacsora könnyen emészthető, természetes összetevőkben gazdag ételekből álljon.
Sávuot: a törvényadás ünnepének eredete
Az Ószövetség egyik legjelentősebb nemzeti és vallási ünnepe volt – de az Újszövetség egyik meghatározó eseménye is ezen az ünnepen történt »
Húsvét, az örömünnep
A szabadulás és a megváltás története »
Bán Mór: Hunyadi János a hit védelmezője volt
(ami a sorozatból eltűnt) »