Az elemzés során kiderült, hogy a tipikus karácsonyi ételek mikrotápanyagban – vagyis vitaminokban és ásványi anyagokban – szegények, ám magas a vércukorszint-indexük. A legfőbb tettesek közé a szénhidrátok, azaz a kenyérfélék, illetve a burgonyából készült ételek tartoznak. A karácsony napján elfogyasztott sós ételek – ropogtatni valók, a földimogyoró – növelik a szomjúságot, amit az emberek ilyenkor gyakran szeszes itallal oltanak, és sajnos ez csak fokozza a vitatkozási hajlamot a már amúgy is feszült légkörben. Karácsonykor az embereket rengeteg pszichoszociális nyomás éri. Ilyenkor találkoznak ugyanis olyan rokonokkal, akiket már évek óta nem láttak, vagy akikkel talán nem is akarnak találkozni, és mindennek tetejében rengeteg pénzt költenek ajándékokra. Az egyik tudós társaival együtt összeállított egy természetes "nyugtatószerekben" gazdag karácsonyi menüt. Szerintük a legfontosabb, hogy az ünnepi vacsora könnyen emészthető, természetes összetevőkben gazdag ételekből álljon.
Szent István - látnok vagy realista volt az államalapító király?
Szuverenitás, bibliai hit és Jeruzsálem kérdése »
„Miért létezik Izrael állama?” - Interjú Tatár György filozófussal
A megrendülés hiánya és az apokaliptikus tövis »
Alkalmazott vereségfilozófia? Tatár György Európáról és a migrációs krízisről
Interjú a térségünket formáló globális trendekről »