Hozzávalók: 2 db csirkemell, 250 g sovány disznóhús, 4-5 evőkanál olívaolaj, 2 db paradicsom, 125 g vajbab, 250 g zöldbab, 2 teáskanál paprika, 1 fej vöröshagyma, 1 db paprika, 750 g rizs, fokhagyma, rozmaring, sáfrány, só.
Elkészítés:
A felhevített olajra rátesszük a felaprított vöröshagymát, fokhagymát és az apróra vágott (1x1 cm-es kockák) húst. Amikor a húsok kezdenek színesedni, hozzáadjuk a felaprózott friss paradicsomokat, a vajbabot (érdemes előtte való nap beáztatni), zöldbabot és paprikát. húsz percig együtt pároljuk őket, kevés vizet adva hozzá. Beletesszük a rizst, és megfűszerezzük (paprika, sáfrány, rozmaring, só), majd felöntjük körülbelül 1 l vízzel. Mikorra a víz elfő, az étel minden
összetevője megpuhul.
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »