Hozzávalók: 2 db csirkemell, 250 g sovány disznóhús, 4-5 evőkanál olívaolaj, 2 db paradicsom, 125 g vajbab, 250 g zöldbab, 2 teáskanál paprika, 1 fej vöröshagyma, 1 db paprika, 750 g rizs, fokhagyma, rozmaring, sáfrány, só.
Elkészítés:
A felhevített olajra rátesszük a felaprított vöröshagymát, fokhagymát és az apróra vágott (1x1 cm-es kockák) húst. Amikor a húsok kezdenek színesedni, hozzáadjuk a felaprózott friss paradicsomokat, a vajbabot (érdemes előtte való nap beáztatni), zöldbabot és paprikát. húsz percig együtt pároljuk őket, kevés vizet adva hozzá. Beletesszük a rizst, és megfűszerezzük (paprika, sáfrány, rozmaring, só), majd felöntjük körülbelül 1 l vízzel. Mikorra a víz elfő, az étel minden
összetevője megpuhul.
Alkalmazott vereségfilozófia? Tatár György Európáról és a migrációs krízisről
Interjú a térségünket formáló globális trendekről »
„Miért létezik Izrael állama?” - Interjú Tatár György filozófussal
A megrendülés hiánya és az apokaliptikus tövis »
Átmenvén a siralom völgyén
Trianon túlélése és ami ebből következik »