hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Karácsonyi menüajánlatunk

2011. 12. 16.
Langyos cukkinisaláta diós krémsajttal, gránátalmával

Hozzávalók 4 személyre:
4 kisebb cukkini
10 dkg fetasajt
5 dkg őrölt dió
2 gerezd fokhagyma
só, olívaolaj
1 db gránátalma magjai

Az öntethez:
fél citrom leve
3-4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál méz
só, bors

Szeleteljük fel a cukkiniket 1 cm vastagra. Sózzuk be, és egy tálban letakarva 10 percig hagyjuk állni. Addig a fetasajtot villával törjük össze, és dolgozzuk el az őrölt dióval. A gránátalmát vágjuk ketté, és szedjük ki a magjait. Tegyük félre egy kis tálba. Keverjük el az öntet hozzávalóit is. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és dobjuk bele a két gerezd fokhagymát. Itassuk fel konyhai papírtörlővel a cukkiniszeletekről a nedvességet, és mindkét oldalukon süssük őket aranysárgára. Rendezzük a megsült cukkiniket egy nagyobb lapos tálra, és locsoljuk meg az öntettel. Morzsoljuk rá a diós fetasajtot, és szórjuk meg bőven a gránátalmamagokkal. Még melegen tálaljuk!

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!