Hozzávalók 4 személyre:
4 kisebb cukkini
10 dkg fetasajt
5 dkg őrölt dió
2 gerezd fokhagyma
só, olívaolaj
1 db gránátalma magjai
Az öntethez:
fél citrom leve
3-4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál méz
só, bors
Szeleteljük fel a cukkiniket 1 cm vastagra. Sózzuk be, és egy tálban letakarva 10 percig hagyjuk állni. Addig a fetasajtot villával törjük össze, és dolgozzuk el az őrölt dióval. A gránátalmát vágjuk ketté, és szedjük ki a magjait. Tegyük félre egy kis tálba. Keverjük el az öntet hozzávalóit is. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és dobjuk bele a két gerezd fokhagymát. Itassuk fel konyhai papírtörlővel a cukkiniszeletekről a nedvességet, és mindkét oldalukon süssük őket aranysárgára. Rendezzük a megsült cukkiniket egy nagyobb lapos tálra, és locsoljuk meg az öntettel. Morzsoljuk rá a diós fetasajtot, és szórjuk meg bőven a gránátalmamagokkal. Még melegen tálaljuk!
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »