hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A visszatérés garantált

2008. 07. 02.
Budapest belvárosának szűk, nyirkos utcáit járva nem gondolná az ember, hogy oázisra bukkanhat a régi zsidó negyedben, a Kazinczy utcában. Pedig a Carmel Étteremből kiszűrődő illatok már a Dob utca sarkánál betérésre csábítják az arra járót. Aki úgy dönt, hogy betér a kétszintes étterembe, nem fog csalódni az ízekben sem.

Bár az étterem vaskos és változatos étlapján megtalálhatóak a nemzetközi és a
magyar konyha remekei, az igazi különlegességek mégiscsak a hagyományos zsidó
ételek. Végiglapozva a héber és a nagyobb világnyelvekre lefordított étlapot, az
embernek az az érzése támad, hogy legszívesebben végigkóstolná az összes fogást,
az elejétől a végéig. Kihagyhatatlan a húsleves maceszgombóccal, a sólet, ami a
Carmelben egészen kiváló, a kocsonyázott töltött ponty, a desszertek közül pedig
a macesztorta vagy a flódni, de érdemes megkóstolni a káposztás tésztával
töltött sült kacsát is, amely egyébként az üzletvezető, Szántó György úr
kedvence is. „Arra vagyok a legbüszkébb, hogy ez az étterem 1987 óta töretlen
népszerűséggel üzemel, hiszen nagyon ritka a vendéglátóiparban, hogy egy étterem
ennyi ideig életképes tudjon maradni. A kereslet egyre csökken, az éttermek
száma pedig egyre nő. Van két munkatársam, akikkel a 21 évvel ezelőtti nyitás
óta együtt dolgozunk” – meséli Szántó úr, aki minden vendéget ugyanolyan
szeretettel és tisztelettel fogad. A legtöbb idelátogató törzsvendég már. Nap
mint nap a Carmelben ebédelnek. Olyan ez a hely, mint egy nagy, szerető család
központi találkozóhelye, ahol az új, de visszatérő vendéget már a második
alkalommal éppúgy barátként üdvözlik, mint azt, aki évek óta idejár. Olyannyira,
hogy törzsvendégkártyát kap ajándékba, amely 20 százalék kedvezményre jogosítja
fel a kedves vendéget és teljes asztaltársaságát.

A Carmel egyfajta hiánypótló is lett Magyarországon azáltal, hogy 2008 májusa
óta glatt kóser étteremként üzemel. Ez azt jelenti, hogy a legvallásosabb, a
zsidó étkezési szokásokat a legmagasabb szinten betartó zsidó vendégek is
elégedettek lehetnek a választékkal és az ételek elkészítési módjával.
Mindemellett a kiszolgálás rendkívül figyelmes, de mégsem tolakodó, a pincérek
kedvesek, mégsem modorosak, és az étterem megőrizte eleganciáját is. A nagy
nyári melegben pedig igazi felüdülés a kellemesen hűvös pincehelyiség. A Carmel
vállalja kisebb-nagyobb családi vagy hivatalos rendezvények lebonyolítását is,
házon belül és kívül egyaránt. Legyen szó esküvőről, hivatalos fogadásról,
szakmai konferenciáról, Szántó úr csapata a legmagasabb színvonalú és teljes
körű vendéglátói háttérmunkát nyújtja. Természetesen a legszigorúbb kósersági
szabályoknak megfelelően. Kisebb események akár az étterem különtermeiben is
lebonyolíthatóak, melyek befogadóképessége 25, 16 és 10 fő.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!