Bár az étterem vaskos és változatos étlapján megtalálhatóak a nemzetközi és a
magyar konyha remekei, az igazi különlegességek mégiscsak a hagyományos zsidó
ételek. Végiglapozva a héber és a nagyobb világnyelvekre lefordított étlapot, az
embernek az az érzése támad, hogy legszívesebben végigkóstolná az összes fogást,
az elejétől a végéig. Kihagyhatatlan a húsleves maceszgombóccal, a sólet, ami a
Carmelben egészen kiváló, a kocsonyázott töltött ponty, a desszertek közül pedig
a macesztorta vagy a flódni, de érdemes megkóstolni a káposztás tésztával
töltött sült kacsát is, amely egyébként az üzletvezető, Szántó György úr
kedvence is. „Arra vagyok a legbüszkébb, hogy ez az étterem 1987 óta töretlen
népszerűséggel üzemel, hiszen nagyon ritka a vendéglátóiparban, hogy egy étterem
ennyi ideig életképes tudjon maradni. A kereslet egyre csökken, az éttermek
száma pedig egyre nő. Van két munkatársam, akikkel a 21 évvel ezelőtti nyitás
óta együtt dolgozunk” – meséli Szántó úr, aki minden vendéget ugyanolyan
szeretettel és tisztelettel fogad. A legtöbb idelátogató törzsvendég már. Nap
mint nap a Carmelben ebédelnek. Olyan ez a hely, mint egy nagy, szerető család
központi találkozóhelye, ahol az új, de visszatérő vendéget már a második
alkalommal éppúgy barátként üdvözlik, mint azt, aki évek óta idejár. Olyannyira,
hogy törzsvendégkártyát kap ajándékba, amely 20 százalék kedvezményre jogosítja
fel a kedves vendéget és teljes asztaltársaságát.
A Carmel egyfajta hiánypótló is lett Magyarországon azáltal, hogy 2008 májusa
óta glatt kóser étteremként üzemel. Ez azt jelenti, hogy a legvallásosabb, a
zsidó étkezési szokásokat a legmagasabb szinten betartó zsidó vendégek is
elégedettek lehetnek a választékkal és az ételek elkészítési módjával.
Mindemellett a kiszolgálás rendkívül figyelmes, de mégsem tolakodó, a pincérek
kedvesek, mégsem modorosak, és az étterem megőrizte eleganciáját is. A nagy
nyári melegben pedig igazi felüdülés a kellemesen hűvös pincehelyiség. A Carmel
vállalja kisebb-nagyobb családi vagy hivatalos rendezvények lebonyolítását is,
házon belül és kívül egyaránt. Legyen szó esküvőről, hivatalos fogadásról,
szakmai konferenciáról, Szántó úr csapata a legmagasabb színvonalú és teljes
körű vendéglátói háttérmunkát nyújtja. Természetesen a legszigorúbb kósersági
szabályoknak megfelelően. Kisebb események akár az étterem különtermeiben is
lebonyolíthatóak, melyek befogadóképessége 25, 16 és 10 fő.
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »