Elkészítés: A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd egyenként
hozzákeverjük a tojásokat. A túrót villával összetörjük, és összedolgozzuk a
masszával. A lisztet alaposan elkeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a túrós
masszához. Közben a körtéket megtisztítjuk, félbevágjuk, magházaikat kivájjuk,
majd felszeleteljük. Meglocsoljuk a citromlével, hogy meg ne barnuljanak. Egy
közepes tortaformát kenjünk ki margarinnal, és lisztezzük ki. Oszlassuk el
egyenletesen a tésztát a formában, és kör alakban helyezzük a tetejére a
körteszeleteket úgy, hogy befedjék a tésztát. Szórjunk a körteszeletekre
cukrozott fahéjat, és hintsük meg mandulaforgáccsal. 170 fokon süssük körülbelül
60 percig.
Kihűtve fogyasszuk.
Egy századot látott megtörténni
Beszélgetés a 100 éves Bakó Ferenccel »
Ősi ünnep új ruhában: a Valentin-nap másfél évezredes története
A népszerű ünnep a pogány Római Birodalom Lupercaliájára vezethető vissza »
Magyar hősök, zsidó túlélők: drámai holokauszt-történetek
Akik elmondják az elmondhatatlant »