Elkészítés: A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd egyenként
hozzákeverjük a tojásokat. A túrót villával összetörjük, és összedolgozzuk a
masszával. A lisztet alaposan elkeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a túrós
masszához. Közben a körtéket megtisztítjuk, félbevágjuk, magházaikat kivájjuk,
majd felszeleteljük. Meglocsoljuk a citromlével, hogy meg ne barnuljanak. Egy
közepes tortaformát kenjünk ki margarinnal, és lisztezzük ki. Oszlassuk el
egyenletesen a tésztát a formában, és kör alakban helyezzük a tetejére a
körteszeleteket úgy, hogy befedjék a tésztát. Szórjunk a körteszeletekre
cukrozott fahéjat, és hintsük meg mandulaforgáccsal. 170 fokon süssük körülbelül
60 percig.
Kihűtve fogyasszuk.
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »