Elkészítése: A hagymákat megtisztítjuk, és forrásban lévő, enyhén sós vízben
8 percig főzzük, leszűrjük, és hűlni hagyjuk. „Kalapjaikat” levágjuk, belsejüket
kiskanál segítségével kivájjuk. A pörköltet a rizzsel, az összeaprított főtt
hagymabelsővel, a tojással, a fűszerekkel és annyi zsemlemorzsával
összedolgozzuk, hogy közepesen lágy masszát kapjunk. A hagymákat csordultig
töltjük. Olajozott tepsibe helyezzük őket, és tetejüket megöntözzük tejföllel.
200 °C-on addig sütjük, míg szép piros színt nem kapnak.
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »