Vinaigrette: 2 kiskanál (kk) dijoni mustár, 6 evőkanál (ek) olívaolaj,
őrölt bors, 1 kk cukor,1 ek borecet, csipet só
Joghurtos-tejfölös öntet: 6 ek joghurt, 6 ek tejföl, 3 ek olívaolaj, 1 kk
magvas mustár, 1 gerezd zúzott fokhagyma, csipet cukor, csipet só
Rokfortos: ugyanaz, mint az előző, csak mustár helyet 5 dkg reszelt
márványsajtot adunk az öntethez
Tormás öntet: 4 ek olívaolaj, 1 ek reszelt torma, 1 egész citrom leve, 6
ek tejszín, csipet cukor, csipet só
Zöldfűszeres öntet: 2 dl natúr joghurt, apróra vágott zöldfűszerek (1/2
csokor friss petrezselyem, 1/2 cs. kapor, 1/2 cs. snidling), 2 ek citromlé, 2 ek
olívaolaj, só
Túrós öntet: 2 dl tejföl, 1 dl natúr joghurt, 10 dkg túró, 1 csomag
felaprított újhagyma, 1 gerezd zúzott fokhagyma, só, bors ízlés szerint
Tojásos öntet: 2 db főtt tojássárgája összetörve, 2 ek olívaolaj, 1 kk
mustár, bazsalikom apróra vágva, 1 ek balzsamecet, só, őrölt bors (E. K.)
Tökfejek, boszorkányok, szellemek és csontvázak: honnan ered a Halloween valójában?
Több ezer éves hagyományokból épül fel a pogány szelleműző ünnep »
‘56 egy párizsi gyermek szemével
Külföldön is hatalmas izgalommal követték az akkori eseményeket »
Újév, rettenetes napok és a bűnbánat ereje
A rós hásánát követő időszak a önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés ideje »