hetilap

Hetek hetilap vásárlás
RECEPT: Salátaöntet-arzenál

2007. 07. 10.
Friss, ropogós zöldségek néhány kanál öntetben megforgatva, és máris kész van az ízletes nyári köret. Ha önmagában fogyasztjuk, akár reszelt sajttal, sült csirkemellkockákkal vagy olajos magvakkal megszórva az igazi. A következő önteteknél csak a hozzávalók különböznek, az elkészítési mód azonos: a hozzávalókat alaposan összekeverjük, és minimum 1 órára behűtjük.

Vinaigrette: 2 kiskanál (kk) dijoni mustár, 6 evőkanál (ek) olívaolaj,
őrölt bors, 1 kk cukor,1 ek borecet, csipet só

Joghurtos-tejfölös öntet: 6 ek joghurt, 6 ek tejföl, 3 ek olívaolaj, 1 kk
magvas mustár, 1 gerezd zúzott fokhagyma, csipet cukor, csipet só

Rokfortos: ugyanaz, mint az előző, csak mustár helyet 5 dkg reszelt
márványsajtot adunk az öntethez

Tormás öntet: 4 ek olívaolaj, 1 ek reszelt torma, 1 egész citrom leve, 6
ek tejszín, csipet cukor, csipet só

Zöldfűszeres öntet: 2 dl natúr joghurt, apróra vágott zöldfűszerek (1/2
csokor friss petrezselyem, 1/2 cs. kapor, 1/2 cs. snidling), 2 ek citromlé, 2 ek
olívaolaj, só

Túrós öntet: 2 dl tejföl, 1 dl natúr joghurt, 10 dkg túró, 1 csomag
felaprított újhagyma, 1 gerezd zúzott fokhagyma, só, bors ízlés szerint

Tojásos öntet: 2 db főtt tojássárgája összetörve, 2 ek olívaolaj, 1 kk
mustár, bazsalikom apróra vágva, 1 ek balzsamecet, só, őrölt bors (E. K.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!