Félbevágjuk a paradicsomokat, és elhelyezzük őket egy tűzálló tálon, amit
kibélelhetünk előtte alufóliával.
Felaprózzuk a fokhagymát, újhagymát, bazsalikomot, petrezselymet, és az egészet
beleöntjük egy keverőtálba.
Hozzáteszünk kb. 2 evőkanál olívaolajat és ugyanennyi morzsát. A cél az, hogy a
keverék egy könnyű masszává álljon össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A keverékből tegyünk a paradicsomok tetejére, locsoljuk meg őket kevés
olívaolajjal, esetleg öntsünk kevés vizet is alájuk.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra, és süssük benne a paradicsomokat 10-15
percig.
Az eredmény rögtön és sokféleképp fogyasztható: egyesek tükörtojással, mások
fetával és pirítóssal párosítják. Egyúttal sültek, halak kiváló körete is. (M.
R.)
Alkalmazott vereségfilozófia? Tatár György Európáról és a migrációs krízisről
Interjú a térségünket formáló globális trendekről »
„Miért létezik Izrael állama?” - Interjú Tatár György filozófussal
A megrendülés hiánya és az apokaliptikus tövis »
Átmenvén a siralom völgyén
Trianon túlélése és ami ebből következik »